Logo bredavandaag.nl
  • Alles
  • (35)
    Evenement
  • (1)
    Concert

The white album | reprise

vrijdag 9 november 20:00 uur

Chasse

The Analogues pakken flink uit met het door de Beatles zelf nooit live integraal uitgevoerde album. Met gastmuzikanten en een compleet arsenaal aan bijzondere, vintage instrumenten. Na de uitverkochte tournee nu een nieuwe een kans om deze muzikale tour de force in het theater te ervaren.

The Analogues toerden afgelopen seizoen langs uitverkochte zalen met het theaterconcert The White Album . Publiek en critici waren opnieuw unaniem dergelijk enthousiast over de voorstelling, dat na een aantal shows in Duitsland, België en Engeland The Analogues wegens grote belangstelling weer terugkomen naar Breda om het niet even dunnetjes, maar dik nog eens over te doen! www.theanalogues.net

The white album Na de lovend ontvangen Magical Mystery Tour en Sgt. Pepper was er voor aanvang van de The White Album-tour al flink wat nieuwsgierigheid. Niet in de minste plaats omdat het eigenzinnige meesterwerk door de Beatles zelf nooit in zijn geheel live is uitgevoerd. Het dubbelalbum kent maar liefst 28 nummers, en de stijlen zijn nooit diverser geweest met allerlei privé-projecten van de leden. Een bewonderenswaardige onderneming om dat live te brengen dus. En toen moest ook nog noodgedwongen zanger/gitarist Jan van der Meij tijdens de voorbereidingen vervangen worden. Felix Maginn, frontman van Moke, stond gelukkig klaar om in te vallen. En al tijdens de try-outs bleek dat juist de verscheidenheid aan muzikale stijlen, de visuele aankleding van de show én Maginn’s (tijdelijke) rol binnen de band geweldig uitpakten.

Bij The White Album wordt er visueel en theatraal flink uitgepakt, maar het uitgangspunt is en blijft de muzikale authenticiteit. Daarbij is het uiteraard onvermijdelijk om, naast de vijfkoppige band, flink wat hulptroepen en gastmuzikanten mee te nemen en een compleet arsenaal aan bijzondere, vintage-instrumenten.

Normaal € 47,00


deel deze activiteit

Locatie

Chassé Theater N.V.
Breda
Claudius Prinsenlaan 8
4811 DK


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief