• Alles
  • (33)
    Evenement

A quiet place

donderdag 6 december 20:00 uur

Chasse

Als enige Europese operahuis brengt Opera Zuid tijdens het Bernstein-Centennial jaar 2018, de bloedmooie en hartverscheurende opera A quiet place . Dit is de eerste professionele productie van het werk sinds Bernsteins dood in 1990. Een productie met internationale allure: geregisseerd en ontworpen door het prijswinnend duo Orpha Phelan en Madeleine Boyd en begeleid door philharmonie zuidnederland onder leiding van rising star Karel Deseure. De verbluffend filmische partituur van Bersteins enige avondvullende opera, is met zijn broadway- en jazzinvloeden absoluut uniek binnen het operarepertoire.

het verhaal A quiet place begint met de tragische dood van Dinah, de moeder van het gezin, die sterft in een door alcohol veroorzaakt auto-ongeval. Tijdens de begrafenis komt het tot intense conflicten tussen enerzijds vader Sam, die helemaal van zijn gezin is vervreemd, en anderzijds dochter Dede, haar echtgenoot Francis en de getroebleerde zoon Junior.

In het tweede bedrijf, waarin Bernstein Trouble in Tahiti verwerkte, leest Sam de oude dagboeken van zijn vrouw en herbeleeft herinneringen aan hun eerste huwelijksjaren. In een sublieme flashbackscène slaat Sam zijn jongere zelf gade. Dinah’s dagboek krijgt ook een sleutelrol in de laatste scène van de opera. Tijdens een emotionele ruzie gooit Junior zijn moeders dagboek de lucht in. Te midden van de her en der neerdwarrelende gedeelde herinneringen, beseffen vader en kinderen plots hoe sterk hun liefde voor elkaar is. Ze moeten onderling leren communiceren en elkaar leren aanvaarden. Aan het eind van de opera wordt de eerste aanzet tot verzoening tussen vader Sam en zijn zoon Junior getoond. De opera eindigt zo met een hoopvolle en positieve noot.

A quiet place lijkt op het eerste gezicht erg Amerikaans gegeven, maar is in wezen een universeel verhaal over ingewikkelde familiestructuren en de complexe relatie tussen ouder en kind. www.operazuid.nl

muziek: Leonard Bernstein – libretto: Stephen Wadsworth – regie: Orpha Phelan – orkest: philharmonie zuidnederland – muzikale leiding: Karel Deseur – solisten: Huub Claessens, Lisa Mostin, Enrico Casari, Michael Wilmering, Turiya Haudenhuyse, Sebastiìa Peris, Veerle Sanders, Jeroen de Vaal, Rick Zwart, Marcel van Dieren, Maria Kowan, Philip Sheffield, Jacques Does, Mireille Capelle – Engels gezonden, Nederlands boventiteld

Normaal € 39,00


deel deze activiteit

Locatie

Chassé Theater N.V.
Breda
Claudius Prinsenlaan 8
4811 DK


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief