• Alles
  • (32)
    Ingezonden
  • (1)
    Evenement

La Conquesta del Pol Sud

vrijdag 15 maart 20:30 uur

Chasse

Claudia is gebaseerd op het verhaal van een jonge Argentijnse vrouw, een systeemingenieur en sciencefiction fan uit Buenos Aires. Op tweeëntwintigjarige leeftijd ontdekt Claudia Victoria Poblete Hlaczik dat ze de dochter is van twee ‘verdwenen’ mensen en dat ze een leven heeft geleid dat werd uitgevonden door een echtpaar die niet haar echte ouders waren. Claudia's zaak betekende een keerpunt in Argentinië; het markeerde het begin van het einde van de straffeloosheid die militaire officieren tot dan toe hadden genoten.

Haar ervaring wordt nu op het podium gebracht in de vorm van een fragmentarisch verhaal, verteld door Claudia zelf, in interactie met documentairebeelden en materiaal uit het onderzoek dat door de compagnie zelf werd gevoerd in Noord-Argentinië. Op basis van de ervaring die door de protagonist wordt verhaald, verkent La Conquesta del Pol Sud de relatie tussen collectieve geschiedenis en individueel leven in een taal die documentaire, visuele poëzie en theater combineert. Claudia dwingt ons, onverschrokken en direct, om de grondgedachten over revolutie, geheugen en opvoeding te onderzoeken.

La Conquesta del Pol Sud werd in 2010 in Barcelona opgericht door Carles Fernández Giua en Eugenio Szwarcer. Ze willen de toeschouwer getuigenissen uit de eerste hand bieden van actuele en relevante topics, en van daaruit de poëzie laten vloeien. www.explorefestival.nl

Normaal € 19,00


deel deze activiteit

Locatie

Chassé Theater N.V.
Breda
Claudius Prinsenlaan 8
4811 DK


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief