• Alles
  • (6)
    Ingezonden

Inu Inu en Future Riots

vrijdag 10 augustus 22:00 t/m zaterdag 11 augustus 1:00 uur

Op vrijdag 10 augustus 2018 kan het publiek weer genieten van heerlijke live muziek tijdens een nieuwe editie van Friday On The Rocks. Deze avond wordt het podium vrijgemaakt voor de bands Inu Inu en Future Riots. Friday On The Rocks wordt georganiseerd door stichting Poporganisatie Breda (POB) en café De Speeltuin en is al jarenlang het wekelijkse evenement in het café aan de Visserstraat 14 te Breda, om bands de kans te bieden om van zich te laten horen en het publiek te trakteren op een lekkere pot live muziek. Ieder vrijdagavond gaan om 21.00 uur de deuren open, vangen de optredens om 22.00 uur aan en de entree is natuurlijk geheel gratis.

Inu Inu is een dream- en synthpop band uit Utrecht, ontstaan aan het einde van 2017. Amber Nefkens neemt de zang en bas voor haar rekening, Samuel Leeuwenburg de toetsen en Robin Wickham de gitaar. Beide heren zorgen ook voor de achtergrondzang. Tim Giesen maakt als drummer het geheel compleet. De strakke, eigenzinnige ritmesectie legt de basis, terwijl de melancholische synthesizer en gitaar zorgen voor de dreamy feel. Breekbare, ijle vocals zingen over dit geheel dromerige, catchy melodielijnen. Live is het viertal energiek, maar behoudt de muziek zijn filmische waarde. Eind februari 2018 bracht de band een demo uit met twee nummers en bijbehorende videoclips die zijn opgepakt door 3voor12/Utrecht en The Daily Indie. Na het winnen van Kevin van Arnhem’s Elevator Pitch, had Inu Inu op 15 mei 2018 haar livedebuut bij 3FM. De tijd is nu rijp om met hun muziek het land in te trekken, en zo zullen ze de komende maanden naast Breda ook in steden zoals Eindhoven, Nijmegen, Amsterdam en natuurlijk thuishaven Utrecht diverse podia betreden.

Future Riots is een vierkoppige post punk c/q indie rock band uit midden Nederland die de muzikale grenzen opzoekt en niet schroomt het vertrouwde los te laten. Met scheurende gitaren en energieke performance, maar ook rustige melodische stukken, is Future Riots een veelzijdige band die een unieke sound weet op te leveren en het publiek met elk nummer weer weet te verrassen. Na het uitbrengen van de eerste ep Peer Pressure heeft Future Riots begin dit jaar ook de eerste live opnames gemaakt in de studio, welke onder de naam Winter Sessions op YouTube te vinden zijn. Als band is Future Riots onder andere geïnspireerd door artiesten als Tool, Bloc Party en Editors.

POB en café De Speeltuin presenteren Friday On The Rocks met Inu Inu en Future Riots, vrijdag 10 augustus 2018, Café De Speeltuin, Visserstraat 14 te Breda. Aanvang 22.00 uur en entree geheel gratis.

www.inuinu.nl

www.future-riots.com

www.pobsite.nl

www.facebook.com/despeeltuin


deel deze activiteit

 

FOTOSERIES