Logo bredavandaag.nl
  • Alles
  • (28)
    Evenement

Mantis en Waingro

vrijdag 17 augustus 22:00 t/m zaterdag 18 augustus 1:00 uur

Op vrijdag 17 augustus 2018 kan het publiek bij een nieuwe editie van Friday On The Rocks genieten van de optredens van de formaties Mantis en Waingro. Friday On The Rocks wordt georganiseerd door stichting Poporganisatie Breda (POB) en café De Speeltuin en is al jarenlang het wekelijkse evenement in het café aan de Visserstraat 14 te Breda, om bands de kans te bieden om van zich te laten horen en het publiek te trakteren op een lekkere pot live muziek. Ieder vrijdagavond gaan om 21.00 uur de deuren open, vangen de optredens om 22.00 uur aan en de entree is natuurlijk geheel gratis.

Mantis, opgericht in mei 2016, zonder een duidelijke visie of genrebepaling zijn ze maar gewoon gaan spelen, na een uur hadden ze hun eerste song samen geschreven, en zijn ze dat blijven doen! Dit komt dus neer op spelen wat lekker klinkt, zonder er echt een stempel op te plakken. Er wordt uit meerdere muzikale hoeken inspiratie gehaald zoals; grunge, stoner, blues, pop en (hard) rock. Dit maakt de muziek van Mantis nooit eentonig. Sinds dat eerste uur zijn ze non stop aan het werk aan hun set, spel en live act. Het trio had na 4 maanden al een zelf opgenomen demo ep uitgebracht en met een jaar al een flink aantal live optredens. Sinds die tijd gaat het erg lekker met Mantis, zo stonden ze bijvoorbeeld in de finale van The Collision Of Arts te Scheveningen en in de halve finale van de Bandboost in Dordrecht. Begin dit jaar is Mantis de studio ingegaan om hun eerste officiële ep op te nemen. Stereo Invasion werd op 15 juni jl. met heel veel trots en enthousiasme in hun thuishaven Dordrecht uitgebracht tijdens een releaseshow. Dit is voor fans van bands als The Black Keys en Rival Sons. Verwacht stevige gitaarriffs met een gezonde dosis energie!

Waingro is een woestijnrock formatie bestaande uit een drietal schimmige figuren met een gezamenlijke voorliefde voor sfeerfilms en gruizige muziek. Waingro’s muziek kenmerkt zich door diepzinnige teksten op een bedje van groovende gitaarriffs en stampende drumritmes. Bij een optreden van Waingro waan je je al snel op de set van Once Upon A Tme In The West. Na afloop ben je verward maar voldaan, met zand tussen je tanden, tenen en bilnaad.

POB en café De Speeltuin presenteren Friday On The Rocks met Mantis en Waingro, vrijdag 17 augustus 2018, Café De Speeltuin, Visserstraat 14 te Breda. Aanvang 22.00 uur en entree geheel gratis.

www.facebook.com/mantismantismantismantis

www.pobsite.nl

www.facebook.com/despeeltuin


deel deze activiteit

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief