Afbeelding

Billy And Bloomfish

zondag 19 augustus 2018 17:00 tot 19:00

Zondag 19 augustus 2018 vindt er opnieuw een optreden buiten bij café Bel Air Breda plaats. Deze middag komt het Belgische duo Billy & Bloomfish langs om onder de luifel, hun akoestische roots en Americana liedjes voor het aanwezige publiek te spelen. Verwacht dus een heerlijke muzikale invulling van je zomerse zondagmiddag borrel. Live Onder De Luifel wordt in de zomermaanden door Bel Air Breda georganiseerd in samenwerking met stichting Poporganisatie Breda (POB). Muzikanten worden uitgenodigd om hun muziek buiten het café te laten klinken, zodat het aanwezige publiek op het terras daar volop van kan genieten. Het café gevestigd aan Boschstraat 174 te Breda is op zondag al vanaf 12.30 uur open, aanvang van de Live Onder De Luifel-optredens is om 17.00 uur, en de toegang is natuurlijk geheel gratis.

Happy Incomplete is de titel van de onlangs verschenen tweede album van het Belgische roots en Americana duo Billy & Bloomfish, en de opvolger van het debuut album Ridin' The Rods uit 2014. De titel omvat het het hele verhaal dat dit duo met haar toehoorders wil delen: als je al zo lang in dit leven staat, heb je al van alles meegemaakt, kisten vol herinneringen verzameld, zalige momenten beleefd maar ook verwondingen opgelopen en littekens overgehouden. Als je dan kan zeggen dat het ondanks alles goed is, dan ben je onvolmaakt gelukkig. Happy Incomplete dus! Het album schenkt de luisteraar heerlijk verstrengelde en complementaire stemmen, ijzersterke nummers en composities die staan als een huis. Verwacht gelaagde songs waarbij vaak op een herhaald leidmotief wordt verder gebouwd. De muziek kan je doen denken aan dat van artiesten zoals Lucinda Williams, Mary Gauthier, Tom Russell en Tony Joe White en put rijkelijk uit stromingen zoals roots, Americana, blues en zelfs southern soul. Billy & Bloomfish bestaant uit Kathleen Vandenhoudt en Pascalle Michiels, en in mei van dit jaar waren ze nog te gast bij Roots Mail Music waar ze tussen de platen en cds een kort optreden verzorgden. Elk concert van deze twee dames is dan ook het meervoud van samenzang en samenspel. Twee prachtige én krachtige stemmen die elkaar raken en weer loslaten zoals golven over golven in een zee van rauwe puurheid, die je met hart en ziel meenemen op hun muzikale trip.

Bel Air Breda en POB presenteren Live Onder De Luifel met Billy & Bloomfish, zondag 19 augustus 2018, café Bel Air Breda, Boschstraat 174 te Breda, aanvang optreden 17.00 uur en toegang geheel gratis.

www.billyandbloomfish.be
www.belairbreda.nl
www.pobsite.nl