• Alles
  • (8)
    Evenement
  • (1)
    Ingezonden

Een droomreis per hemeltrein naar Tibet

woensdag 20 maart 19:00 t/m 21:15 uur

De Geldropse cultureel-historisch reisleider Aad Engelfriet heeft drie keer een groep begeleid naar China en Tibet. Vanuit China naar Tibet werd ca 24 uur gereisd met de Hemeltrein, de enige trein ter wereld die over een pas van ca 5000 m rijdt. De totale kosten voor de aanleg van deze hoogste spoorlijn ter wereld worden geschat op ca 4 miljard dollar. Waarom deed China dit en wat maakt deze reis zo bijzonder? 

In Tibet werd niet alleen de hoofdstad Lhasa bezocht, maar ook het unieke westen van Tibet.

In de lezing wordt o.m. ingegaan op de vraag wie of wat is de Dalai Lama. Wat is de rol geweest van Koning Songtsen Gampo en Tsongkhapa, de stichter van vele kloosterorden. Waarop baseert China zijn aanspraken op Tibet, wat zijn de historische en religieuze achtergronden van Tibet. Wat maakt een bezoek aan sommige kloosters zo bijzonder? Ook zal worden ingegaan op de dramatische Pänchen Lama controverse en de zogenoemde Karmapa “practical joke”.

De presentatie wordt afgesloten met een aparte foto show van ca. 170 zeer unieke foto’s van een aantal deelnemers.

Een unieke kans om via een zeer ervaren cultureel- historisch reisleider, die al meer dan 45 reizen heeft begeleid(!), kennis te maken met het huidige Tibet!

 


deel deze activiteit

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief