Afbeelding

Johannes Passion in Effen

donderdag 18 april 2019 9:41 tot 9:41

Na het succes van vorig jaar komt Stichting Personare dit jaar weer met de Johannes Passion van J.S. Bach.

De reacties waren lovend na het concert van 2018: een enkel bezet orkest, zes prachtige solisten en een koor van slechts 20 zangers waardoor het een intieme uitvoering werd. Daaraan toegevoegd de bijzondere akoestiek van de H. Moeder Godskerk in Effen die ervoor zorgde dat men op alle plaatsen het gevoel had dicht bij de muziek te zijn. Er is die avond onder het genot van een drankje nog lang nagepraat.

Het wordt een traditie: op Witte Donderdag 18 april a.s. om 20.00u zal o.l.v. dirigent Ad van Unen de Johannes Passion in Effen worden uitgevoerd; weer in kleine bezetting maar nu in oude barokstemming. De begeleiding is dit keer in handen van Collegium Delft, een professioneel barokorkest, met Mark van Nispen op het orgel.

Zes solisten hebben zich verbonden aan het concert. Joost van Velzen en Michiel Meijer zullen evenals vorig jaar weer de rol van evangelist resp. Christus op zich nemen. Ook Wendy Roobol (sopraan) en Noël Casteleyn (bas/bariton) zullen zich dit jaar weer bij ons aansluiten. Esther Kuiper (alt) en William Knight (tenor) maken dit jaar de solistengroep compleet.

Het koor bestaat uit 20 zangers.

U bent van harte uitgenodigd deze bijzondere uitvoering van de Johannes Passion bij te komen wonen. Na afloop is er gelegenheid om in de kerk onder het genot van een drankje na te praten.

Kaarten à € 20,- zijn online verkrijgbaar via www.personare.org/tickets  en aan de zaal. Tevens bestaat de mogelijkheid bij de Vrije Boekhandel en Boekhandel van Kemenade en Hollaers te Breda, Multiboek in Princenhage en bij S-computers in Rijsbergen kaarten in de voorverkoop aan te schaffen.