• Alles
  • (9)
    Evenement
  • (2)
    Ingezonden

Jubileumconcert muziekgroep 'zo doen we dat'

dinsdag 16 april 19:15 t/m 20:15 uur

Op dinsdag 16 april vindt in de concertzaal van Nieuwe Veste, Molenstraat 6 te Breda het jubileumconcert van de muziekgroep “Zo doen we dat” plaats.

Aanvang om 19.15 uur. Toegang gratis!!!

In het jaar 1994 benaderde de SPD het toenmalig hoofd afdeling muziek Anton van Kalmthout van het Centrum voor de kunsten De Nieuwe Veste met de vraag of er een docent was die in groepsverband muziekles zou kunnen geven aan mensen met een beperking. Tot dan werden deze activiteiten geleid door vrijwilligers, maar veelal was continuïteit van de muzieklessen niet verzekerd. Daarnaast vond de SPD dat mensen met een beperking ook de mogelijkheid moesten hebben om naar een instituut te gaan om muziekles te krijgen.

Jan Vos werd benaderd en hij ging de uitdaging aan. Met vallen en opstaan werd door hem een manier gevonden om zonder muzikale bagage toch muziek te maken. Er werd met een kleine groep begonnen samen  met drie vrijwilligers. Door de muzikanten werd een naam voor de muziekgroep bedacht en wel “Zo doen we dat”

25 jaar later blijkt de muziekgroep nog steeds te bestaan en wel uit 14 muzikanten, 8 vrijwilligers en de leider van de club Jan Vos.

Let op: Nieuwe Veste zit midden in een verbouwing. De ingang om in de concertzaal te komen is gelegen aan de kant van Oude Vest.deel deze activiteit

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief