• Alles
  • (8)
    Evenement
  • (1)
    Ingezonden

Genealogisch onderzoek in Duitsland

woensdag 20 maart 14:00 t/m 16:00 uur

Stamboomonderzoek is populair. In TV-programma’s zoals Verborgen Verleden gaan bekende Nederlanders op zoek naar hun roots. Talloze minder bekende Nederlanders doen dat ook.

Daarbij lopen zij vaak tegen grenzen aan die dat onderzoek lastig maken of zelfs belemmeren. Eén van de belangrijke grenzen is die met Duitsland.

Rob Dix, oud-voorzitter van de NGV en deskundig op het gebied van onderzoek in Duitsland, vertelt in zijn presentatie over genealogisch onderzoek  in Duitsland in zijn algemeenheid: welke archieven en bronnen zijn beschikbaar, valkuilen en het verschil met onderzoek in Nederland.

Daarna zal hij via internet laten zien welke mogelijkheden de Duitse archieven  nu al bieden en wat je bij je online zoektocht kunt verwachten. Want ook in Duitsland gaan de ontwikkelingen snel!

Hij laat ook zien dat je thuis al veel kunt doen voordat je voor jouw onderzoek een reis naar Duitsland gaat ondernemen. 'Goed beslagen ten ijs komen', biedt bovendien voordelen in de communicatie in de archieven. En soms liggen resultaten op plaatsen waar je het helemaal niet verwacht.

Ben je vastgelopen in je onderzoek in Duitsland, dan heb je nu de kans je vraag aan Rob voor te leggen. Doe dat tijdig dan kan hij daar in zijn verhaal rekening mee houden.

Stuur dus je casus, zo concreet mogelijk, naar raj.dix@hotmail.nl. Onder vermelding van: “Lezing Breda, zoekvraag”.

Ook niet- leden van de NGV zijn welkom.


deel deze activiteit

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief