• Alles
  • (1)
    Film
  • (3)
    Theater
  • (3)
    Bijeenkomst

Exposition du Matérial didactique

donderdag 22 april 13:00 - 17:00 uur

Foto: Eelco Deuling

Exposition du Matériel didactique’ is te zien tot en met 1 mei bij Drift, Stationslaan 121, Breda op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Boek en bezoek kunt u regelen via www.kunstdrift.nl of 06-39748657.

Geïnspireerd door het concept van het Mundaneum heeft Eelco Deuling het laatste halve jaar in beslotenheid gewerkt aan een reeks monumentale penseeltekeningen op klein formaat, getekend met niet lichtbestendige inkt op even vergankelijk flinterdun papier. Vaak minutieus nagetekende historische foto's of anders associaties naar aanleiding daarvan, maar altijd met het gevoel van een heel eigentijdse beklemming. Het grootse gebaar komt aan bod, maar ook het hele kleine, het spectrum aan verwijzingen en associaties is opmerkelijk breed.
De titel van de lopende expositie van Eelco, nu te zien in galerie Drift is Exposition du Matérial didactique. Soms voegen titels in de kunst (van exposities in het algemeen en van de verschillende werken in het bijzonder) weinig toe. In dit geval echter wel. Met name de titels van de diverse tekeningen ontsluiten nogal wat betekenislagen. En zij roepen vragen op, zoals: waaruit precies bestaat in dit geval het didactische materiaal? Het antwoord is onthutsend. Maar ook: wat is de rol van de kunstenaar? Getuige van zijn/haar tijd? Archivaris misschien, van - laten we het voor het gemak gebeurtenissen noemen? Curator van de tijdgeest? Voetsoldaat van de kunst? Dapper vechtend in de voorhoede of laf tussenuit geknepen, naar ergens achter, waar het stil is? Iedereen zal hier zijn of haar eigen vragen moeten stellen en zoals de kunstenaar zelf waarschijnlijk ook de antwoorden even schuldig moeten blijven (door Henner Leise).


deel deze activiteit

Locatie

Kunst Drift
Breda
Liniestraat 121
4816BG


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief