Afbeelding
Foto: RIESJARD SCHROPP

Expositie in Princenhaags museum

zaterdag 12 juni 13:00 - 17:00

Zaterdag 12 juni aanstaande opent het museum haar deuren weer. Beeldend kunstenaar Ruth Terwiel zal haar werk daar de rest van de maand juni tonen. We zijn blij dat we weer bezoek kunnen ontvangen en dat Ruth in een record tijd haar expositie bij ons heeft geregeld.

Wie is Ruth Terwiel (nichtje van de bekende Princenhaagse tandarts Terwiel aan de Haagweg).
In klei vindt Ruth Terwiel vrede met de wereld en het bestaan. Klei is van nature vreedzaam en absoluut niet veeleisend. Klei laat zich kneden, vormen, snijden, drogen, kleuren, eventueel bakken in een oven tot ver over de duizend graden.

Klei is niet hoogdravend, maar kan het wel worden, als dat vereist wordt. Klei is gezellig, handig, mooi, verbluffend knap of juist eenvoudig. Elke observatie, elk verzinsel, herinnering of wens kun je maken van klei. Klei kan alles zijn. En zo staat deze Bredase kunstenaar erin.

De expositie van Ruth is te zien vanaf 12 juni t/m 27 juni a.s. Zij is aanwezig en werkt in het museum op woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

De toegang is gratis, we houden ons uiteraard aan de Coronaregels, dus 1,5 meter afstand, een mondkapje en maximaal 16 bezoekers tegelijk binnen.

Locatie