• Alles
  • (33)
    Evenement

Bloosproductie | Ogentroost

vrijdag 7 december 20:00 t/m 20:00 uur

KAARTEN

€ 10,- (tot 1 december) / € 13,- (vanaf 1 december)

Mooie dingen moeten gezien worden. Daarom presenteert Podium Bloos een paar keer per jaar de meest oogtroostende voorstellingen in een avondvullend programma met theater, dans, muziek en literatuur. Maak kennis met nieuw werk van makers die dichtbij ons staan. We nemen je mee op een reis naar de verste uithoeken, kieren en krochten van het theater.

Kim Karssen en Benjamin Abel Meirhaeghe | Het Sterven (theater)

Een uur durende sterfscène, die het einde van een mens, de mensheid, de geschiedenis en misschien juist wel het beginsel van het theater declameert. Groots en meeslepend nemen Kim Karssen en Benjamin Abel Meirhaeghe je mee naar het einde.

Voordat Karssen morsdood op de vloer ligt, vertelt ze vol hartstocht en wrok over het leven en de duur daarvan.

Aan de oever verzamelt ze al haar krachten, haar geschal verdooft het meer. De orkestleidster van het sterven. Zo eindigt zij, besmeurd met modder als een overschot op aarde en kan daar uren blijven liggen.

van en met: Kim Karssen en Benjamin Abel Meirhaeghe

 

TeaTime Company | Lunatum (dans, circus)

Voor Lunatum kiest TeaTime Company een herfstbos als thema. Dat is alles. Niets meer en niets minder. Zij nodigen je uit om deze wereld binnen te treden. Om te bevestigen of ontkennen wat zij zeggen. Om herinneringen op te halen; het nostalgische gevoel van wandelen in de herfst, ver verwijderd van iemand anders’ beleving van de wereld.

TeaTime Company bestaat uit een danser, een jongleur en een Chinese paalkunstenaar. Lunatum gaat pas in oktober 2019 in première; het is de allereerste keer dat TeaTime Company dit voor publiek speelt. Ze verheugen zich op het optreden in Podium Bloos en nemen feedback dankbaar in ontvangst.

Jorg van den Kieboom | De verhoopte terugkeer van meneer en mevrouw Blom (theater)

Tijdens Ogentroost presenteert de Bredase schrijver en regisseur Jorg van den Kieboom samen met de actrices Anne-Chris Schulting en Linda Zijl een tussentijdse lezing van een absurdistisch toneelstuk in wording. In ‘De verhoopte terugkeer van meneer en mevrouw Blom’ zien we twee zussen die aan de kant van de weg staan te wachten op hun ouders met autopech. Het wachten duurt lang en het geplande dagje strand lijkt ver weg. Dan passeert er een man op een brommer…

tekst: Jorg van den Kieboom, schrijfcoach: Danielle Wagenaar, spel: Anne-Chris Schulting en Linda Zijl


deel deze activiteit

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief