• Alles
  • (2)
    Evenement
  • (23)
    Ingezonden

Café du monde

zondag 24 februari 11:00 uur

Chasse

Joke Bruijs zingt de meest bekende levensliederen uit de hele wereld met een gezelschap van topmuzikanten in vertalingen van onder meer Gerard Cox en Jan Rot. Het levenslied van Nederland, via Frankrijk en Italië tot Zuid-Amerika: van smartlap via chanson, schlager, copla en blues tot fado!

Elke streek, land en tijd kent zijn eigen levenslied. En wat hebben al die levensliederen gemeen?

Ze vertellen over de liefde of over de gewone dingen van het leven. Het is lied met een lach en een traan. Een lied met de grote overbekende thema's die de mens bezighoudt. Dagelijks geluk en dagelijkse ellende die met hart en smart bezongen worden. www.jokebruijs.nl / www.musicaextrema.nl

Joke Bruijs & Musica Extrema Na haar 50-jarige jubileum in de showbizz met een album en tournee van jazzklassiekers omringt Joke Bruijs zich nu opnieuw met topmuzikanten. Nu uit de gelederen van o.a. het ‘Café de los Maestros’ orkest uit Argentinië, Nueva Manteca, maar ook de opera en de muzikale directie van Paul van Vliet. De naam van het gezelschap Musica Extrema verraadt dan ook de veelzijdigheid van het repertoire: van klassieke muziek en jazz tot Europese folk en het gehele Zuid-Amerikaanse continent. In Café du monde neemt Musica Extrema Joke Bruijs mee op reis en zingt zij het levenslied van Nederland, via Frankrijk en Italië tot Zuid-Amerika.

Musica Extrema werd in 2003 opgericht door violiste Tanya Schaap en saxofonist Ben van den Dungen. Met een onalledaagse bezetting heeft het gezelschap de afgelopen jaren veelvuldig getoerd door heel Europa en in unieke plekken zoals de Noordpool, Siberië, Korea en dwars door Zuid-Amerika. Sinds een aantal jaar treedt de groep ook regelmatig op in de grote theaters van China en Rusland.

tekstvertalingen: Gerard Cox, George Groot, Jan Rot, Jacques Klöters – zang: Joke Bruijs & Job Hubatka – viool: Tanya Schaap – sax: Ben van den Dungen – accordeon: Hans van der Maas – piano: Rob van Kreeveld – bas: Thomas Pol

Normaal € 15,00


deel deze activiteit

Locatie

Chassé Theater N.V.
Breda
Claudius Prinsenlaan 8
4811 DK


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief