• Alles
  • (32)
    Evenement

De Notenkraker

vrijdag 14 december 19:00 uur

Chasse

De Notenkraker is een prachtige klassieke uitvoering die elk jaar opnieuw de harten van jong en oud verovert. De fabuleuze muziek van Tsjaikovski, live uitgevoerd door een groot orkest, de virtuoze danspartijen, het schitterende core de ballet en het decor maken dit prachtige ballet tot een magisch kerstfeest voor de hele familie.

het verhaal Op kerstavond ontvangt het meisjeClara een notenkrakerpop. In haar droom komt deze pop tot leven en verandert in een prins. Clara en de prins worden al snel verliefd op elkaar. Hun liefde komt in gevaar door de gevreesde Muizenkoning. Hij tovert de prins in een levende Notenkraker. In het gevecht met de Muizenkoning, Clara en De Notenkraker beleven zij spannende avonturen. Uiteindelijk is het de broer van Clara die de Muizenkoning verslaat en zorgt dat de Notenkraker weer in een prins verandert. Als Clara wakker wordt, blijkt alles een droom te zijn geweest.

over Het Charkov Staats Ballet Theater Het sprookjesverhaal De Notenkraker wordt uitgevoerd door het Charkov Staats Ballet Theater. Het gezelschap, afkomstig uit Charkov, maakt onderdeel uit van een van de oudste theaters uit de voormalige Sovjetunie en de Oekraïne. Al sinds 1874 worden hier producties gemaakt en getoond in de bekende traditie van Oost-Europa. Maar liefst 700 mensen zijn werkzaam, waaronder de artiesten, decorbouwers, kostuumontwerpers, kleermakers, (ballet)schoenmakers. Deze mensen achter de schermen zorgen ervoor dat de voorstelling tot in de details is verzorgd.

choreografie: Lev Ivanov, naar een opzet van Marius Petipa – compositie: Pjotr Iljitsj Tsjaikovski

Normaal € 35,00


deel deze activiteit

Locatie

Chassé Theater N.V.
Breda
Claudius Prinsenlaan 8
4811 DK


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief