• Alles
  • (3)
    Evenement
  • (7)
    Ingezonden

Het Filiaal

zondag 17 februari 15:00 uur

Chasse

Stel je eens voor: je bent de allerlaatste overlevende van je volk. Al jaren woon je verborgen in de wildernis. Maar ook dáár dringt het geweld van de moderne tijd door. Uiteindelijk lukt het je niet meer om te leven volgens de Weg van je voorvaderen . Je bent helemaal alleen. Wat doe je dan?

Ishi komt op een mooie zomerdag in 1911 ineens de 20ste eeuw binnen gewandeld. Uitgehongerd en met zijn laatste krachten. Hij is meteen een bezienswaardigheid en wordt overal uitgenodigd. Want Ishi weet precies hoe je de beste pijl en boog kunt maken, hoe je onhoorbaar door een bos kunt lopen of hoe je op een meter van een hert kunt komen zonder dat het wegloopt.

Ishi is geïnspireerd op een waargebeurd verhaal dat ook anno nu enorm tot de verbeelding spreekt. Over omgaan met elkaar en omgaan met de wereld om je heen. Over het samenleven van mens en dier. Maar vooral over wat er gebeurt als je nieuwsgierigheid groter is dan je angst. Monique Corvers schreef een filosofische- en tegelijk lichtvoetige tekst. Singer-songwriter Jasmin Dias Godoy Maia maakte er prachtige liedjes met Braziliaanse invloeden bij. Ze wordt op het podium vergezeld door twee acteurs die samen met haar het verhaal vol vaart vertellen, zingen en spelen. Ramses Graus ondersteunt het verhaal door middel van projecties, het handelsmerk van Het Filiaal.

regie & tekst:  Monique Corvers - compositie & zang: Jasmin Dias Godoy Maia - beeld projectie: Ramses Graus - compositie coach: Gábor Tarján

Het Filiaal Het Filiaal theatermakers is een Utrechts gezelschap en maakt voorstellingen voor families en basisonderwijs. De voorstellingen van het gezelschap toeren nationaal en internationaal. De artistieke kern bestaat uit artistiek leider/regisseur Monique Corvers, componist/musicus Gábor Tarján en objecttheatermaker/acteur Ramses Graus. Ze werken met wisselende teams van acteurs, tekstschrijvers, ontwerpers en musici. Combineerden ze in het begin vooral spel en muziek, in de loop der jaren is dat uitgebreid met poppen, liedjes, objecten, beeldende kunst, wetenschap en live gemaakte film. Er zijn ook regelmatig gastregisseurs bij het gezelschap betrokken.  www.hetfiliaal.nl

Normaal € 15,00


deel deze activiteit

Locatie

Chassé Theater N.V.
Breda
Claudius Prinsenlaan 8
4811 DK


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief