• Alles
  • (33)
    Evenement

Het Zuidelijk Toneel, Nicole Beutler Projects & Rudolphi Producties

vrijdag 7 december 20:30 uur

Chasse

Cas Enklaar, Marien Jongewaard, René van ’t Hof en Antoinette Jelgersma, vier doorgewinterde acteurs en mimespelers, vertegenwoordigen vele decennia aan ervaring in de Nederlandse theaters. Na een lange relatie met het publiek maken zij de balans op. Jarenlang keken we naar hen, nu kijken zij terug.

Het begon allemaal met het beroemde en beruchte stuk Publikumsbeschimpfung uit 1968, waarmee de Oostenrijkse toneelschrijver Peter Handke zijn publiek bestookte met verwensingen en beledigingen. In 2014 adopteerden Magne van den Berg (toneelschrijver) en Nicole Beutler (theatermaker/choreograaf) het stuk en draaiden het 180 graden. Liefdesverklaring , een voorstelling met zes jongeren, was een hartverwarmende dankbetuiging aan het publiek. Het stuk kreeg laaiend enthousiaste reacties en werd geselecteerd voor het Theaterfestival.

Liefdesverklaring (voor altijd) is het vervolg. Niet met jongeren, maar juist met oudere, zeer ervaren acteurs. Het is doorleefder, rauwer en eerlijker. Want zoals in elke lange relatie komt de liefde niet zonder strijd. Het stuk gaat over acteurs, en over toneel, maar vooral over hun relatie met ons. Een onverbloemde ode aan de toeschouwer, aan wederzijds vertrouwen, aan wat ons maakt en wat ons breekt.

Na 1: SONGS (2009), Piece (2011), Liefdesverklaring (2014) en Role Model (2018) is dit de vijfde intensieve samenwerking van Magne van den Berg en Nicole Beutler. Het is een duo dat zowel beeldend, inhoudelijk als emotioneel altijd boeit. Moeiteloos combineren ze teksttoneel met beweging en muziek. Als geen ander weten ze ‘de essentie van de dingen’ te verankeren in woord en beeld.

Piet Menu: “Het Zuidelijk Toneel onderzoekt de kunst van het ouder worden, zowel in de afscheidstournee van Bejaarden en Begeerte als in Liefdesverklaring (voor altijd) en nog een aantal kleinere projecten. De kunst van het ouder worden, als oproep om in het licht van de ondergaande zon onszelf, ongeacht de leeftijd, weer eens goed te gaan bekijken.” www.hzt.nl www.nbprojects.nl

concept & regie: Nicole Beutler, Magne van den Berg – tekst: Magne van den Berg – muziek: Gary Shepherd – artistiek advies: Piet Menu – spel: Antoinette Jelgersma, Cas Enklaar, Marien Jongewaard, René van ’t Hof – met dank aan: Het Nationale Theater.

Normaal € 19,00


deel deze activiteit

Locatie

Chassé Theater N.V.
Breda
Claudius Prinsenlaan 8
4811 DK


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief