• Alles
  • (9)
    Evenement
  • (2)
    Ingezonden

Koffietafel Samen Veerkrachtig

dinsdag 22 januari 12:30 t/m 15:00 uur

Als je door ziekte, ongeval of beperking je werk niet meer kunt doen zoals je gewend bent, heeft dat grote gevolgen. Er komen veel vragen op je af waar je misschien niet meteen raad mee weet. Om mensen die in deze situatie zitten van informatie, advies en tips te voorzien organiseert het onafhankelijke trefpunt Samen Veerkrachtig op donderdag 22 januari aanstaande een Koffietafel in sociaal cultureel centrum ’t Kraaienest. De koffietafel vindt plaats van 13.00 tot 15.00 uur. Om 12.30 uur staat er een broodje klaar voor iedereen die zich heeft aangemeld.

Onderwerpen

Tijdens de koffietafels geven ervaren vrijwilligers die door een arbeidsbeperking ook minder of niet meer kunnen werken, gratis advies en informatie. Dit kan gaan over financiële zaken, over hoe je het gesprek bij het UWV voert of wat je rechten en plichten zijn als je een uitkering hebt. Zo merk je dat je er niet alleen voor staat. De gesprekken vinden plaats in kleine groepjes en staan onder leiding van ervaringsdeskundigen.

Onkostenvergoeding

Wij vragen geïnteresseerden om zich vooraf aan te melden op de website www.samenveerkrachtig.nl/koffietafels. Voor de aanwezigen is er een tegemoetkoming in de reiskosten van €0,19 km.

Samen Veerkrachtig

De koffietafels worden georganiseerd door Samen Veerkrachtig. Een onafhankelijk trefpunt voor mensen die langdurig ziek of (deels) arbeidsongeschikt zijn. De centrale ontmoetingsplek van dit trefpunt is de website. Naast veel objectieve informatie, is er ook een forum waar mensen vragen kunnen stellen. Denk aan vragen over een WIA-uitkering, de keuring bij het UWV, of hun persoonlijke verhaal kunnen delen. Maar ook informatie over hoe je je draai weer kunt vinden of hoe je financieel kunt rondkomen is er te vinden. 

Aanmelden kan op: www.samenveerkrachtig.nl/koffietafels


deel deze activiteit

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief