• Alles
  • (36)
    Evenement

LALALA Love

vrijdag 19 april 20:30 uur

Chasse

Janne Schra brengt een ode aan haar liefde voor muziek uit vervlogen tijden. Nieuw gearrangeerde liedjes uit haar hele oeuvre - van Room Eleven en Schradinova tot solowerk - zoals ze wellicht zouden klinken in een rokerig klein theatertje in Parijs in de jaren ’60 of gisteren in een jazzbar in New Orleans. Laat je meevoeren door haar rare, ontroerende en grappige verhalen en natuurlijk door haar betoverende stem.

Een vleugje jazz, waarin zangeres Janne Schra klinkt als een jonge Billie Holiday”, schreef OOR in 2008 over de tweede plaat van Room Eleven, waarvan de single Lalala Love nog wel het meeste bij is gebleven. Compleet met banjo, honky-tonk piano en kazoo nam het plaatje de luisteraar mee terug in de tijd. En dat is precies wat Janne Schra nu solo een avond lang gaat doen.

Room Eleven & Schradinova Samen met het jazzbandje Room Eleven haalde Janne Schra platina en twee keer goud en tourde ze jarenlang niet alleen door Nederland en Europa, maar ook door Canada, Japan en Zuid-Afrika. Onder haar schilderpseudoniem Schradinova maakte ze vervolgens nog twee platen voor ze uiteindelijk in 2012 onder haar eigen naam solo verder ging. Ze werkte samen met Solomon Burke, Happy Camper, Lucky Fonz III, De Staat en meest recent met het Noordpool Orkest. Deze zomer verschijnt haar derde soloalbum OK , de opvolger van Ponzo waarop ze volgens OOR “als zangeres echt haar stem lijkt te hebben gevonden: zo ontspannen en zelfverzekerd zong ze niet eerder”. Inmiddels heeft Janne Schra ook met succes het boek Je kijkt wel, maar je ziet niks uitgebracht, dat - net als haar muziek - niet alleen haar talent met woorden verraadt, maar ook haar bijzondere kijk op alledaagse dingen.

Normaal € 25,00


deel deze activiteit

Locatie

Chassé Theater N.V.
Breda
Claudius Prinsenlaan 8
4811 DK


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief