Logo bredavandaag.nl
  • Alles
  • (20)
    Evenement

Lavinia Meijer

zaterdag 9 februari 20:30 uur

Chasse

Lavinia Meijer was al op jonge leeftijd een toptalent, maar toen ze in 2011 de bekende Amerikaanse componist Philip Glass ontmoette en zijn zegen kreeg het 5-delige Metamorfose voor harp te bewerken, nam haar carrière een vogelvlucht. “I think you opened a new world”, zei de maestro en kreeg daarin zijn gelijk. Lavinia werd in De Wereld Draait Door uitgenodigd en wist daar een groot en divers publiek te betoveren met een net zo indrukwekkende als charmante demonstratie over de complexiteit maar ook de ongekende mogelijkheden van haar instrument. Ze is de enige klassieke artiest die met drie opeenvolgende albums in de top 10 in de album hitlijsten van de pop wist te komen.

Nieuwsgierig en avontuurlijk als ze is, verlegt ze constant de grenzen van de harp als solo-instrument en durft ze daarin ook uitersten op te zoeken, zoals in bijvoorbeeld samenwerkingen met Iggy Pop, Ludovico Einaudi, Laurie Anderson, Carel Kraayenhof en Bryce Dessner van The National. Maar ze verbindt haar muziek ook met beeldende kunst, schrijvende kunst, spoken word, film, animaties en nieuwe elektronische experimenten. Zo werkte ze onder meer ook met Abeldkader Benali, LeineRoebana en Jeroen Krabbé. In deze voorstelling probeert ze vanuit die nieuwsgierigheid een mogelijk antwoord te vinden op de vraag ‘in welke stijlperiode leven we? Toch geen post-post-post modernisme?’ Ze verweeft haar persoonlijke verhalen met muziek uit de afgelopen decennia, vanaf de jaren zeventig.

Lavinia Meijer geeft concerten van Carré tot Zuid-Korea, van de Berliner Philharmonie tot Carnegie Hall en van klassieke zaal tot popfestivals. Ze is daarmee een van de belangrijkste en spannendste musici van onze tijd. Als vermaard artiest met een wereldwijd bereik won ze talrijke prijzen, waaronder een Edison in 2012. Verschillende albums die ze maakte kregen de gouden status en het album Metamorphosis / The Hours met stukken van Philip Glass zelfs platinum. www.laviniameijer.com

Normaal € 28,00


deel deze activiteit

Locatie

Chassé Theater N.V.
Breda
Claudius Prinsenlaan 8
4811 DK


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief