• Alles
  • (36)
    Evenement

Lezing Bob Clerx: Baudelaire, Apollinaire en hun tijdgenoten

woensdag 17 april 20:15 t/m 22:30 uur

Altijd al willen weten wat de verborgen symbolen (kunnen) zijn in gedichten?

Op woensdag 17 april presenteert Bob Clerx, docent Franse taal en literatuur aan het Bredase Orion Lyceum, een interactieve lezing in het Nederlands over de wonderschone wereld van de Franse poëzie, getiteld:

Baudelaire, Apollinaire et leurs contemporains.

“Il faut être toujours ivre. Pour ne pas sentir l'horrible fardeau du temps qui brise vos épaules, il faut s’enivrer sans trêve. De vin, de poésie ou de vertu, à votre guise. Mais enivrez-vous !” Charles Baudelaire

Elke dag probeert Bob met heel veel enthousiasme en passie zijn leerlingen warm te laten lopen voor literatuur. Bob:

“Leerlingen lezen veel meer dan wij en zijzelf denken. Wanneer ik met mijn leerlingen over poëzie spreek, zijn de meningen verdeeld: sommigen vinden het geweldig, anderen vinden het te ondoorgrondelijk. Waarom al die moeilijke woorden? Waarom dicht men? Wat is schoonheid?”

Beginnend met Charles Baudelaire, in zekere zin de pionier van het symbolisme, zal Bob u meenemen door het einde van de 19e eeuw naar het begin van de 20e eeuw, langs de gedichten van Laforgue, Rimbaud, Verlaine en anderen, eindigend met Apollinaire. Ook de maatschappelijke context komt aan bod. We zullen stilstaan bij de plekken, cenakels, gebouwen en gebeurtenissen die deze prachtige en mysterieuze poëzie hebben beïnvloed.

Datum: woensdag 17 april 2019

Adres: Hotel Mastbosch De Heeren van Oranje,

Burgemeester Kerstenslaan 20, 4837 BM Breda

Aanvang: 20.15 uur

Entree: leden : gratis / niet-leden : € 10,00 / studenten € 5,00


deel deze activiteit

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief