• Alles
  • (37)
    Evenement

Lezing Vader onbekend

woensdag 17 april 14:00 t/m 16:00 uur

Stamboomonderzoek is populair. In TV-programma’s zoals Verborgen Verleden gaan bekende Nederlanders op zoek naar hun roots. Talloze minder bekende Nederlanders doen dat ook. Maar dat valt in de praktijk niet altijd mee. Iedereen heeft wel de ervaring opgedaan met aktes waarin de vader onbekend is. Allereerst betreft dat de huwelijksakte. Maar bij controle van de overlijdensakte en de geboorteakte of doopinschrijving tref je dezelfde opmerking aan. De ongehuwde moeder blijkt steevast dienstmeid of naaister te zijn. Onbegonnen werk dus. Of toch niet?

In de ruim 35 jaar, waarin Aad Verouden, tot voor kort voorzitter van Ons Voorgeslacht, genealogisch onderzoek doet, heeft hij een aantal van deze doodlopende kwartieren toch kunnen invullen.

Daar is inventiviteit en vasthoudendheid voor nodig. Maar ook het nauwkeurig bestuderen van de akten zelf. Zijn er familieroddels? Soms wordt er een rookgordijn opgetrokken; soms worden toch aanwijzingen gegeven, welke naar andere bronnen wijzen.

Met een aantal voorbeelden zal de spreker voorbeelden geven die tot oplossingen hebben geleid.

De lezing vindt plaats in het Stadsarchief Breda. Voorafgaand lezing is van 13 to 14 uur een spreekuur waar u met al uw vragen over stamboomonderzoek terecht kunt.

Ook niet- leden van de NGV zijn welkom.


deel deze activiteit

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief