• Alles
  • (2)
    Evenement
  • (23)
    Ingezonden

Madama Butterfly

vrijdag 10 mei 20:00 uur

Chasse

De opera van Odessa is een van de beste operahuizen uit Oekraïne en heeft al 200 jaar internationaal een goede reputatie. Nu brengen zij een nieuwe, eigentijdse versie van Giacomo Puccini’s hartverscheurende opera over de tragische liefde tussen een Japanse geisha en een Amerikaanse marineofficier.

Deze Madama Butterfly is geplaatst in een sobere vormgeving van de multi-prijswinnende ontwerper Karl Spanhak. De  briljante, tijdloze muziek van Puccini schittert in overtuigende regie van Anatole Preissler, eveneens een grote, veelgeprezen naam uit de Europese theaterwereld. Prachtige stemmen vertolken de ontroerende aria’s en duetten in een van de meest geliefde en  vereerde opera’s uit de geschiedenis.

het verhaal Een Amerikaanse legerofficier trouwt met de Japanse geisha Butterfly, maar zal haar later weer verlaten. Daarop keert de familie Butterfly zich tegen haar. Madame Butterfly baart een zoon en wacht op de vader. Als deze terugkeert, heeft hij zijn nieuwe Amerikaanse vrouw meegenomen. Butterfly, helemaal kapot van alles, neemt afscheid van haar kind en snijdt haar keel door.

achtergrond Over zijn opera Madama Butterfly uit 1904 heeft Puccini maar liefst drie jaar gedaan. De reden hiervan was een auto-ongeluk die de maestro ruim een jaar aan bed gekluisterd hield. Madama Butterfly ging in 1904 in première in de Scala in Milaan. Het werd waarschijnlijk Puccini’s grootste flop. Puccini betaalde de Scala het verlies dat ze op de opera had geleden terug, en begon de opera, waarvan hij zelf vond dat het zijn beste was, te herschrijven. Met groot succes tot gevolg. Tegenwoordig is het één van de meeste geliefde en meest gespeelde opera’s.

muziek: Giacomo Puccini – libretto: Luigi Illica, Giuseppe Giacosa – regie: Anatole Preissler – Italiaans gezongen, Nederlands boventiteld

Normaal € 56,00


deel deze activiteit

Locatie

Chassé Theater N.V.
Breda
Claudius Prinsenlaan 8
4811 DK


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief