• Alles
  • (33)
    Evenement

Nederlands Dans Theater 2

dinsdag 11 december 20:30 uur

Chasse

Significant Moments stelt de jonge dansers van Nederlands Dans Theater 2 op de proef en onderzoekt hun interpretatie van zowel nieuw als bestaand werk. Het Nederlands Dans Theater onthaalt oude vriend van het gezelschap Alexander Ekman, die samen met de jonge dansers werkt aan een nieuwe creatie. Ekman is een bevlogen maker van dynamische, energieke stukken waarin humor en groepswerk de boventoon voeren.

Ook ziet u een wereldpremière van Phillip Chbeeb, een nieuw gezicht bij het Nederlands Dans Theater. Deze jonge choreograaf staat bekend om zijn sterke connectie met hiphop.

Om deze triptiek te voltooien, brengt het Nederlands Dans Theater een belangrijk werk van huischoreografen Sol León en Paul Lightfoot terug op het toneel. Signing Off (2003), oorspronkelijk gecreëerd voor Nederlands Dans Theater 1, markeerde een keerpunt in de carrière van de makers en werd bekroond met de prestigieuze Benois de la Danse. www.ndt.nl

Alexander Ekman: Wereldpremière – León & Lightfoot: Signing Off – Phillip Chbeeb: Wereldpremière

2018 markeert voor Nederlands Dans Theater 2 haar 40 jarig bestaan. In 1978 werd dit tweede gezelschap opgericht, aanvankelijk als springplank voor het eerste gezelschap. Door de decennia heen ontwikkelde Nederlands Dans Theater 2  zich echter tot een volledig onafhankelijk gezelschap. Gerenommeerde choreografen van over de hele wereld creëren speciaal voor Nederlands Dans Theater 2 en dragen zo bij aan een uitgebreid, eigen repertoire. De focus op ontwikkeling van de artistieke persoonlijkheid van de jonge dansers is onveranderd gebleven. Gedurende drie jaar leidt Nederlands Dans Theater 2 zestien recentelijk afgestudeerde, klassiek opgeleide dansers op. Een van de doelstellingen van Nederlands Dans Theater 2 is de jonge talenten kennis te laten maken met een lexicon aan danstalen. De samenwerking met diverse makers geeft de dansers gelegenheid om zich te verdiepen in verschillende danstalen, technieken en werkmethode en zich deze in korte tijd eigen te maken.

Normaal € 32,00


deel deze activiteit

Locatie

Chassé Theater N.V.
Breda
Claudius Prinsenlaan 8
4811 DK


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief