• Alles
  • (33)
    Evenement

Performanc-art en boekpresentatie bij ‘JAPEN!’

vrijdag 7 december 20:00 t/m 23:45 uur

In het kader van de expositie ‘Japen!’ staan op vrijdag 7 december drie bijzondere artperformers garant voor een boeiende, om niet te zeggen spectaculaire avond. Het programma start rond 20:30 u; Locatie Drift, Liniestraat 121 in Breda; Japen is een project van IDFX ism de underground kunstenaar, muzikant en performer Nick J. Swarth.

Lorna Buckley, bekend van de band FCKNG BSTRDS, is een van de belangrijkste voorvrouwen van de Nederlandse noise scene. In haar performances weet zij elke ruimte schaamteloos om te bouwen tot een verfrissende puinhoop, op de rauwe tonen van haar noise.

Philemon Mukarno heeft een gelovige achtergrond. Hij gaat de confrontatie aan met het Oude Testament. Daarbij speelt bloed speelt een belangrijke rol.

Lars Reen toont zijn performance ‘Drunken Sailor’, een intieme maar intense concentratieoefening.

Ook vindt deze avond de Bredase presentatie van de ‘Anonymous Glossy’, het eerbetoon van Efrat Zehavi aan haar woonplaats Rotterdam. Gedurende enige tijd boetseerde zij portretten van inwoners en luisterde naar hun verhaal. De portretten en verhalen vormen het hart van de glossy.

Over de expositie. Kunst als een kerf in je geest, een jaap in je ziel. Indringend, onthullend of juist intiem. Onder de noemer ‘Japen!’ toont Galerie Drift werk van Jeroen de Leijer (tekeningen), Anthea Simmonds (objecten), Per Teljer (portretten in houtskool), Efrat Zehavi (beelden & films) en Nick J. Swarth (‘Dirt Drawings’ & assemblages).

Voor meer informatie: www.idfx.nl en www.kunstdrift.nl/

Verder nog te verwachten: . zondag 16 december: Joeroen de Leijer met Eefje Wentelteefje & op vrijdag 21 december finissage Japen met Betonfraktion en de Monsterband.

 


deel deze activiteit

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief