• Alles
  • (2)
    Evenement
  • (20)
    Ingezonden

Samir Calixto / Korzo producties

donderdag 25 april 20:30 uur

Chasse

De Braziliaanse choreograaf Samir Calixto begeeft zich in W op het vlak van de intrigerende kruisbestuiving van dans en de filosofie van Nietzsche. Vijf vrouwen maken de kracht, woede en wellust voelbaar die in de mythes en archetypes rond vrouwen zo nadrukkelijk aanwezig zijn.

Het vertrekpunt is Wagners Tristan en Isolde, over de extremen van het menselijk instinct, die door de irrationaliteit van romantische liefde worden ontketend. Op een moderne bewerking van Wagners muziek brengt Calixto met W, vanuit het vrouwelijk perspectief,onze obsessieve zoektocht naar de waarheid voor het voetlicht. Door Calixto’s meedogenloze fysicaliteit worden bij de danseressen de lagen afgepeld en komen hun kwetsbaarheden en barbaarsheid naar boven. De vrouwen ondergaan een intens ritueel van overgave, wellust en opoffering, totdat de puurheid van het bestaan wordt bereikt. www.samircalixto.com www.korzo.nl

concept & choreografie: Samir Calixto

De Braziliaan Samir Calixto (1978) volgde opleidingen in toneel, dans en klassieke muziek aan de São Paulo University en het Conservatorium van São Paulo City. Een jaar na zijn afstuderen (2004) maakte hij de oversteek naar Europa en besloot hij zich definitief te focussen op zijn danscarrière. Hij ontwikkelde zich als danser en maker door de samenwerking met de vele choreografen die hij in Nederland en de rest van Europa ontmoette. In 2009 creëerde Samir zijn eerste muzikale dansproductie samen met cellist Jan Willem Troost. Ondersteund door Korzo producties maakte Samir daarna een aantal indrukwekkende lijst voorstellingen: Winterreise, 4 Seasons, Paradise Lost, M en Summa . Hij ontving een Zwaan-nominatie voor ‘meest indrukwekkende dansproductie 2013’ en de BNG Bank selecteerde hem als ‘Excellent Talent 2014’. Het is Samir gelukt om in korte tijd een enthousiast publiek op te bouwen dat samen met hem het vermeend vertrouwde opnieuw ontdekt. Met een compromisloze kruising van pure muzikaliteit en intense lichamelijkheid, graaft hij net zo diep in de thematiek van zijn voorstellingen tot deze een tijdloze kwaliteit krijgen.

Normaal € 18,00


deel deze activiteit

Locatie

Chassé Theater N.V.
Breda
Claudius Prinsenlaan 8
4811 DK


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief