• Alles
  • (6)
    Ingezonden
  • (2)
    Evenement

Ska spektakel op Belcrum Beach

zondag 19 mei 16:00 t/m 18:00 uur

Ska spektakel op Belcrum Beach:

Rotterdam Ska-Jazz Foundation feat. BOSCO: Big Horns

Stevige grooves voeren zondagmiddag 19 mei de boventoon op het Bredase stadsstrand Belcrum Beach wanneer ‘Big Horns’ de ‘lazy sunday afternoon’

omturnen in een dampend ska spektakel.

Breda kon op het afgelopen jazzfestival al kennismaken met de grooves van deze samenwerking tussen de ‘heavy cats’ van de Rotterdam Ska-Jazz Foundation ( the RSJF) en BOSCO alias: Big Horns. De rock-, ska- en jazzmusici die onder deze parasol zijn samengebracht gaan zorgen voor een pompende show van dansbaar, stoer repertoire met een ruig randje.

De Rotterdam Ska-Jazz Foundation was één van de meest tourende Nederlandse bands met concerten van New York tot Moskou. Wereldwijd werden verschillende platen uitgebracht en de band staat bekend om originele, eigen composities en bewerkingen. 

Na een tour in 2016 door de Balkan verscheen een nieuwe EP van ‘the RSJF’ met de blazerssectie en arrangeurs van het collectief BOSCO die in de zomer van 2018 werd uitgebracht.

BOSCO is een 'small bigband' met een 6-koppige blazerssectie en draait al meer dan een decennium mee in de top van de Nederlandse muziekscene. De laatste jaren speelde BOSCO in uiteenlopende samenstellingen  op o.a. Paaspop, Concert at Sea, Scumbash, Jazz in Duketown en andere festivals.

Line-up ‘RSJF & BIG HORNS: RSJF: Jeroen van Tongeren (gitaar), Hidde Wijga (toetsen), Merijn van de Wijdeven (bas), Dimitri Jeltsema (drums)

BOSCO:  David Romanello, Henk Guitjens en Dennis te Woerd (saxen), Daan Bogers, en Robert Bogaart (trompetten), Alex van Abeelen (trombone).

Zoals altijd is ook dit fantastische concert  op Belcrum Beach geheel en al gratis bij te wonen. Zondag 19 mei, vanaf 16.00 u. Veilingkade 12-15. www.belcrumbeach.nl


deel deze activiteit

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief