• Alles
  • (2)
    Evenement
  • (23)
    Ingezonden

Tabea Martin & Simona Bertozzi

woensdag 1 mei 20:30 uur

Chasse

Geïnspireerd door de eenakter Eindspel van Samuel Beckett, onderzoekt Tabea Martin in This is my last dance hoe om te gaan met de eigen sterfelijkheid. Dit resulteert in een duet waarin de twee dansers beiden hun laatste dans presenteren en het podium moeten delen. Ze gaan een dialoog aan over hoe om te gaan met de angst en hopeloosheid in het aangezicht van hun eigen einde. De ander wordt een medeplichtige, een rivaal en een spiegel van de eigen angst. Een voorstelling over het fysieke verval en de confrontatie met de dood.

De Zweedse dansmaker Tabea Martin, danst zelf in This my last dance , samen met de Italiaanse danser Simona Bertozzi, die ze ontmoette als onderdeel van Choreoroam London 2008. Simona Bertozzi danste lang met Virgilio Sieni en heeft haar eigen dansgezelschap in Bologna. This my last dance maakt deel uit van een reeks choreografieën die zich bezighouden met mortaliteit, het eindige en het onbekende.

concept: Tabea Martin – choreografie & dans: Tabea Martin, Simona Bertozzi – muziek: Donath Weyeneth

De Zwitserse dansmaker  Tabea Martin werkte bij dansgezelschappen in Nederland, Ierland, Duitsland en Zwitserland en werd uitgenodigd door verschillende festivals, waaronder het prestigieuze Theatertreffen in Berlijn. In 2011 kreeg ze als 'veelbelovend theatertalent' de Wim Barry Stipendia Prijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Martin bestudeert in haar werk mensen en hun gedrag in verschillende omstandigheden. Ze legt de focus op de poging: het verdwalen, het niet-weten, het ongemak en het verdriet dat in een lichaam schuilt.

Normaal € 19,00


deel deze activiteit

Locatie

Chassé Theater N.V.
Breda
Claudius Prinsenlaan 8
4811 DK


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief