• Alles
  • (6)
    Ingezonden

We have a dream

zaterdag 6 april 20:30 uur

Chasse

Het grootste jazzorkest van België speelt met de Zuid-Afrikaanse zangers Tutu Puoane favorieten uit de rijke geschiedenis van de protestsong. Van Stevie Wonder, Marvin Gaye en Nina Simone tot Sting en Rod Stewart: sterke nummers over onrecht, onderdrukking en ongelijkheid. Actueler dan ooit!

“ We have a dream ...”, dat zijn misschien wel de meest inspirerende woorden ooit gesproken. Het grootste jazzorkest van België en de Zuid-Afrikaanse zangers Tutu Puoane lieten zich erdoor inspireren om uit hun platencollectie persoonlijke favorieten uit de rijke geschiedenis van de protestsong te selecteren.

In nieuwe arrangementen klinkt nu opnieuw een vuist, een aanklacht, een oproep tot rechtvaardigheid. Een eerbetoon aan de mensenrechten, en aan de verdedigers daarvan. “Als muzikant of artiest wens je soms dat je dat ene nummer zou kunnen zingen of schrijven dat racisme, armoede, oorlog en al het onrecht ter wereld zal uitvegen”, vertelt Tutu Puoane over de bijzondere samenwerking, die ook over de grenzen van België en Nederland hoge ogen gooit. Het gezelschap is met het programma zelfs uitgenodigd voor een paar concerten in het beroemde Lincoln Center in New York. www.brusselsjazzorchestra.com

In coproductie met deSingel (Antwerpen) en in partnership met Amnesty International.

Normaal € 28,00


deel deze activiteit

Locatie

Chassé Theater N.V.
Breda
Claudius Prinsenlaan 8
4811 DK


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


 

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief