• Alles
  • (6)
    Ingezonden

Zomerexpo HGH in het Princenhaags museum

zaterdag 8 juni 16:00 t/m zondag 28 juli 17:00 uur

De initiatiefgroep ‘Het Gele Huis in Princenhage’ organiseert ook dit jaar weer van 8 juni t/m 28 juli een zomerexpositie in het Princenhaags museum aan de Haagweg 334 in Breda. Aan deze expositie werken 23 kunstenaars mee. De opening is op zaterdag 8 juni om 16.00 uur door theatergroep KROV.

In deze periode vindt er ook weer een ‘Artist-in-Residence’ plaats in het baarhuisje op de begraafplaats, vlakbij het museum. Hieraan werken 11 kunstenaars mee.

In de maand juni zijn er op de eerste vier zondagen van 12.30 tot 14.00 uur lunchconcerten in de tuin van het museum. En op vrijdagavond 19 juli is er een speciale avond met een lezing van Ben ten Brink over biodiversiteit, aanvang 19.45 uur, maar inloop vanaf 19.00 uur. Op deze avond is er tevens een extra bezichtiging van de expositie en zullen verschillende kunstenaars aanwezig zijn. Voor deze avond wordt een toegangsprijs van € 10 gevraagd (een drankje inbegrepen), te betalen bij binnenkomst.

 

Het thema van de zomerexpositie is ‘Voorbij de Atlas’. Het thema is gericht op de veranderende wereld om ons heen. Dit thema wordt vanuit verschillende kunstdisciplines verbeeld. De tentoonstelling in het Princenhaags museum is te bezichtigen elke woensdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Ook op tweede Pinksterdag is het museum open.

De deelnemende kunstenaars zijn: Lucienne Smit, Tjaard van Holten, Lidy Meier, Frank Nusselein, Ada Krowinkel, Maud van Nie, Carla Hopmans, Y. Né, Geer, Lian Waas, Natasja Ahout, Ludovicus van Eijnatten, Margriet Oomen, Ivon Roncken, Jan van Helvoort, José Jonkers, Robin Helleman, Walter Maas, Toos Geldof, Arny Otten, Hanneke Pelgrom, Herman Dekkers en Piet den Blanken.

 

De ‘Artists-in-Residence’ die men aan het werk kan zien in het baarhuisje, zijn: Geertrui van den Brink, Maud van Nie, Carla Hopmans, Ada Krowinkel, Desiree Otten, Marijke Hooghwinkel, Jaap Brandenburgh, Toos Geldof, Beppie Lotterman, Evert uit de Fles en Lidy Meier.


deel deze activiteit

 

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief