Afbeelding
Foto: Seeders

Waarom heeft mijn bedrijf een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering nodig?

Door: Redactie Advertorial

(Advertorial) - Als zelfstandig ondernemer is het belangrijk om je bedrijf goed te verzekeren. Omdat er nogal wat verzekering zijn die je af kunt sluiten voor je bedrijf, weet je misschien niet precies welke je wel en niet nodig hebt. Zo twijfel je misschien nog over een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. Ondanks dat je niet verplicht bent om deze verzekering af te sluiten, heeft je bedrijf hem eigenlijk wel nodig. Ben je benieuwd waarom? Je leest het in deze tekst.

Je bent verzekerd voor schade die tijdens het werk ontstaat
Een fout is snel gemaakt als je aan het werk bent. Soms hebben deze fouten invloed op je eigen bedrijf, maar dit is lang niet altijd het geval. Een fout van jou of één van je medewerkers kan namelijk ook gevolgen hebben voor een klant waar je voor aan het werk bent. Als hier sprake van is, is de kans groot dat je aansprakelijk gesteld wordt voor de schade. Jouw bedrijf is de veroorzaker, waardoor het logisch is dat je de schade vergoedt.

Is de schade beperkt? Dan vallen de kosten mee. Helaas is dit lang niet altijd het geval, want je kunt ook een claim aan je broek krijgen van (tien)duizenden euro’s. Om te voorkomen dat je hier zelf voor opdraait, sluit je een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering af. Hiermee bescherm jij je bedrijf tegen het risico van aansprakelijkheid. Je bent niet alleen verzekerd voor schade die je zelf veroorzaakt, want ook schade door medewerkers valt binnen de dekking van deze verzekering. Zelfs schade door producten die je verkoopt, maakt, installeert of importeert, is verzekerd en dat geldt ook voor letselschade die iemand oploopt als hij voor je aan het werk is.

Zorgt voor gemoedsrust
Voor veel ondernemers is de reden hierboven al voldoende om een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven af te sluiten. Ben je nog niet helemaal overtuigd? Dan moet je weten dat een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ook voor gemoedsrust kan zorgen. Je hoeft je niet de hele dag door zorgen te maken over mogelijk schade die jij of je medewerkers aan kunnen richten tijdens het uitvoeren van werkzaamheden. Je bent hier immers voor verzekerd, waardoor een verzekeraar in de meeste gevallen de kosten dekt.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering uitbreiden
Alsof het nog niet moeilijk genoeg is, kun je een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering uitbreiden met beroepsaansprakelijkheid. Deze aanvullende dekking is voor sommige beroepen verplicht, zoals advocaten, architecten en financieel adviseurs. Beoefen je een ander beroep? Laat een beroepsaansprakelijkheidsverzekering dan niet maar zo links liggen, want ook bedrijven in andere branches kunnen baat hebben bij deze verzekering. Zo is het bijvoorbeeld handig om een je te verzekeren voor beroepsaansprakelijkheid als je een juridisch, financieel, technisch of adviserend beroep beoefent. Schade door beroepsfouten en verkeerde adviezen is dan meeverzekerd.

Breng de risico’s van je bedrijf in kaart
Weet je niet goed hoe jij je moet verzekeren voor aansprakelijkheid? Breng dan de risico’s van je bedrijf in kaart. Als je geen advies geeft en de kans op een beroepsfout ook vrijwel nihil is, volstaat een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering in de meeste gevallen. Je kunt een verzekeraar ook altijd om advies vragen als je twijfelt. Op basis van de informatie over je bedrijf en de vragen die zij stellen, kunnen ze vaak snel bepalen wat de beste aansprakelijkheidsverzekering voor je bedrijf is. Sla dit advies liever niet in de wind, want dit kan uiteindelijk grote gevolgen hebben.