Logo
Logo Foto: Logo

Lezing: Drie rampen in en rond Breda

dinsdag 4 oktober 2022 19:30

De Oranjeboom en erfgoedvereniging Engelbrecht van Nassau organiseren lezingen over drie rampen in en rond Breda. De avond vindt plaats op dinsdag 4 oktober vanaf 19.30 uur. Locatie: Ontmoetingscentrum De Vlieren (Mgr. Nolensplein 1, Breda). De lezingen worden georganiseerd in het kader van de maand van de geschiedenis. Dit jaar is het thema: Wat een ramp! Drie rampen en bijna-rampen uit het verre en nabije verleden worden door vier sprekers besproken. De lezingen gaan over: de stadsbrand van 1534; atoombunkers tijdens de Koude Oorlog; de brand bij Chemie-Pack (2011). De presentatie is in handen van: Frans Gooskens, Pieter Stallen, Noud Bruinincx en Henk Jans. Het stadsarchief is betrokken bij deze lezing. Aanmelding voor de geïnteresseerden leden en niet-leden verloopt via secretariaat@deoranjeboom.nl. Voor meer informatie zie: www.deoranjeboom.nl.

Locatie