Polstokspringen tijdens Special KIDS-dag
Polstokspringen tijdens Special KIDS-dag Foto: Wouter Schelvis

Special KIDS-dag opstap naar Special Olympics 2024

vrijdag 7 oktober 2022 9:45

Vrijdag 7 oktober staat de jaarlijkse sportdag voor kinderen met- en zonder beperking rood omrand op de kalender. Vanaf 9.45 uur tot 13.30 uur gaan 350 leerlingen van het speciaal en regulier basisonderwijs samen sporten en spelen. Dit doen zij op en rond de atletiekbaan van Sprint. Ruim dertig verenigingen laten deze kids kennis maken met hun (aangepaste) sportaanbod. Sprint en Breda-Actief zijn dit jaar zoals vanouds de organisatoren van deze inclusieve sportdag. Met Uniek Sporten Brabant wordt gepoogd de kinderen door te geleiden naar dit sportaanbod. Schieten op de KIDS-dag De in Nederland nog steeds unieke sportdag is een mooie opstap richting de Special Olympics 2024. Breda en Tilburg gaan in juni 2024 dit grote nationale sportfestijn aanbieden. Volgend jaar, op 4 juni 2023, is al een generale repetitie met de Regionale Special Olympics. Komende vrijdag staan naast de vertrouwde onderdelen ook nieuwe sporten op het programma. Rolstoelvaardigheid wordt op speelse wijze aangeboden door voormalig paralympisch wintersporter Kees-Jan van de Klooster. Ook uit de wintersport komt de mogelijkheid om biathlon te leren kennen. Weliswaar zonder sneeuw en ski’s, maar wel met lasergeweren die voor deze sport gebruikt gaan worden. Ook zal voor het eerst Clubthrow worden aangeboden. Na uren sporten en spelen op de luchtkussens voltooien de jonge sporters hun intensieve sportochtend met een gezamenlijke run over 400 meter. De Special KIDS-dag (KIDS staat voor Kinderen Integreren Door Sport) is een onderdeel van de landelijke Week van de Toegankelijkheid. De dag wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Gehandicaptensport en HandicapNL.