Afbeelding
Foto: tekening van John van Ierland

Tekeningen en verhalen van Breda van toen

maandag 2 oktober 2023 20:00

Stadssociëteit De Gouden Cirkel organiseert op maandag 2 oktober een avond waarop John van Ierland te gast is. Deze geboren en getogen Bredanaar is naast zijn werk als docent vooral tekenaar en schrijver. Hij vertelt hoe hij zijn tekentalent ontdekte en neemt ons aan de hand van zijn tekeningen mee naar het Breda van toen. De prachtige gedetailleerde tekeningen van bekende en minder bekende plekken in Breda worden op deze avond aangevuld door een aantal bekende Bredanaars, die anekdotische verhalen komen vertellen waartoe de tekeningen aanleiding waren. Te gast zijn onder anderen journalist Eugène Loomans, fotograaf Johan van Gurp, winkelier Johan Hesemans en oprichter van InBreda Bouke Tuit.  Met deze sprekers belooft het een interessante en gevarieerde avond te worden. De bijeenkomst op maandag 2 oktober vindt plaats in theaterdinersalon De Avenue, begint in 20.00 uur en is gratis toegankelijk.

Locatie