.....Geniet van een mooi boek en fijne muziek..... Verteller: Floris van der Pol. Muziek: Astrid Schijns op de cello en Jetje van Wijk aan de piano.
.....Geniet van een mooi boek en fijne muziek..... Verteller: Floris van der Pol. Muziek: Astrid Schijns op de cello en Jetje van Wijk aan de piano. Foto: MuziekSalon Spronk

Het boek ‘1984’ van George Orwell, achterhaald ?

maandag 4 december 2023 15:00 tot 16:20

Literatuur & Muziek.

Het boek ‘1984’  van George Orwell, achterhaald ?

‘Het was een heldere, koude dag in april, en de klokken sloegen dertien…’

Dit is de eerste zin van George Orwells 1984. Wellicht is het omdat ik  – Floris Leest, filosoof, auteur en YouTuber – een kind ben van de digitale generatie, maar ik las er de eerste keer haast overheen: ‘… de klokken sloegen dertien uur.’ 

We hebben te maken met een andere wereld. Een wereld waarin de klokken liegen.

Op 4 december, wanneer de klokken normaal functioneren, neem ik u graag dieper mee in het werk van Orwell.

Tijdens de boekbespreking (u hoeft het boek niet persé gelezen te hebben), is er oog voor de finesse van de schrijver Orwell, de schoonheid van de taal en het zorgvuldig opgebouwde plot. Hopelijk kunt u, net als ik, genieten van dit krachtige en tevens relevante werk. 

Dit alles aangevuld met zorgvuldig uitgezochte muziek, die inhaakt op de scenes uit het boek, live ten gehore gebracht door Astrid Schijns op de cello en Jetje van Wijk aan de piano.

Wanneer: 4 december, 

Waar: Concertzaal Nieuwe Veste, 15.00-16.15u

Entree: €10.-  cash aan de zaal of via de Vrije Boekhandel.   

Reserveren: www.muzieksalonspronk.nl/1984

Nieuw in dit seizoen, is de mogelijkheid om na de voorstelling onder deskundige leiding, een half uurtje na te praten over boek en muziek in de kunstboeken-hoek van de bibliotheek. 

U wordt allen hiervoor van harte uitgenodigd.

Locatie