celliste Quirine Viersen
celliste Quirine Viersen Foto: Jelmer de Haas

Cellomuziek en masterclass

vrijdag 3 februari 2023 17:00

Quirine Viersen mag zich zonder twijfel wereldwijd scharen onder de beste cellisten van dit moment. Ze speelt als soliste bij alle belangrijke Nederlandse en internationale symfonieorkesten. Samen met de virtuoze accordeonist Vincent van Amsterdam, een groot promotor van de klassieke accordeon, speelt zij vrijdag 3 februari werken van Bach, Pärt en het bijzondere ‘In Croce’ van Sofia Gubaidulina. Voorafgaand aan het concert verzorgt Quirine Viersen van 17.00-18.00 uur een masterclass cello voor een tweetal getalenteerde jonge Bredase cellisten. Deze vindt plaat in Nieuwe Veste Concertzaal en is vrij toegankelijk. Verdere informatie op www.nieuweveste.nl. Locatie: Nieuwe Veste Concertzaal. Datum: vrijdag 3 februari. Masterclass: 17.00-18.00 uur. Concert: 20.15 uur. Toegang t/m 18 jaar gratis

Locatie