De Koffer
De Koffer Foto: Jos Schievelt

De Koffer - Auschwitz van dichtbij (16:00 & 20:00 uur)

zaterdag 15 april 2023 16:00 t/m 17:30

De Koffer is een indrukwekkende theatervoorstelling van theatergroep De Josjes. Een stuk over jongeren van deze tijd die erachter komen wat er tijdens de Tweede Wereldoorlog is gebeurd. Verhalen uit die tijd slaan de brug naar thema’s van nu: vooroordelen, vluchtelingen, verantwoordelijkheid en keuzes maken.

Deze voorstelling is eerder opgevoerd in het doorvoerkamp Breendonk vlakbij Antwerpen en op 15 april wordt dit dramastuk twee keer opgevoerd (16:00 en 20:00 uur) in het Maczek Memorial Breda. Een plek die de Tweede Wereldoorlog herdenkt en de bevrijding van Breda door de Polen.

Het verhaal: Anouk van de Broek krijgt voor geschiedenis huiswerk op. Ze moet een opstel schrijven over de Tweede Wereldoorlog. Ter inspiratie krijgen alle leerlingen een voorwerp mee. Anouk krijgt een oude koffer.

Als ze ‘s avonds op haar kamer wat aan de koffer morrelt, blijkt dat hij open kan en dat er een beer in zit. Met de beer in haar hand valt ze in slaap. Vanuit de verte hoort ze iemand haar naam roepen. Plotseling staat er een Joods meisje in vreemde kleren in haar kamer: Esther van Praag. Wanneer ze beiden aan de beer trekken, zoeven ze samen terug in de tijd en komen ze in een barak in Auschwitz terecht.

Leeftijdsadvies: vanaf groep 7/8

Tickets € 5,-
zaterdag 15 april 16:00 tickets verkrijgbaar via: https://bit.ly/3SZAUBC
Zaterdag 15 april 20:00 tickets verkrijgbaar via: https://bit.ly/3Jhv7UD

Locatie: Maczek Memorial Breda Ettensebaan 17 A Breda

Parkeren kan op het parkeerterrein van de naastgelegen Begraafplaats Zuylen, Tuinzigtlaan 11, Breda. Overdag kun je lopend via de begraafplaats de borden Maczek Memorial Breda volgen waarna je bij het Memorial uitkomt. Deze route is niet beschikbaar als je in de avond komt, de begraafplaats in dan gesloten. Parkeren is ook mogelijk op het openbaar parkeerterrein aan de Zandoogjes in Breda. Parkeerplaats Zandoogjes bevindt zich direct achter het Shell benzinestation t.o. het Pools Militair Ereveld. Lopend ben je in ongeveer 5 minuten bij het Maczek Memorial Breda

Locatie