Afbeelding
Foto: nvt

Voorjaarsconcert voor Vrede en Vrijheid

zaterdag 15 april 2023 16:00

Het Concertkoor Breda onder leiding van Geert van den Dungen en de Kooracademie Breda onder leiding van Ruben de Grauw hebben de handen ineen geslagen voor een bijzonder concert in het voorjaar. Dat concert wordt, gezien de onrustige tijden waarin we ons bevinden, een concert dat de titel “Concert voor Vrede en Vrijheid” meekrijgt. Jelena Bazova, pianiste / organiste, zal de koren begeleiden. Onze harten gaan uit naar de Oekraïners die in een ellendige oorlogssituatie zijn komen te verkeren. Daarom krijgt dit concert als ondertitel: “In tijden van oorlog, groot verdriet of immens onrecht kan zingen kracht geven, hoop laten ontstaan en mensen verbinden.”  Een deel van de opbrengst zal worden gedoneerd aan Giro 555. Bij dit concert brengen het Concertkoor en de Kooracademie een aantal liederen ten gehore van Oekraïense componisten. Het concert wordt verder opgeluisterd met instrumentale muziek door enkele Oekraïense musici. In en nabij Breda verblijvende vluchtelingen uit Oekraïne zijn bij dit concert als gast van harte welkom.  Het concert zal worden gegeven in het gebouw van Podium Zandberg58 (de voormalige Sacramentskerk aan de Zandberglaan 58 in Breda). Kaarten reserveren: www.zandberg58.nl. Tevens aan de zaal verkrijgbaar (pin).

Locatie