bloeiende rodondentrons
bloeiende rodondentrons Foto: Gerda Prins

Landgoed Luchtenburg ontdekken met Gilde De Baronie

woensdag 19 april 2023 13:30 tot 15:30

De gids van Gilde De Baronie wandelt vandaag over het landgoed Luchtenberg. Dit landgoed ten zuiden van Ulvenhout bestaat uit bossen, houtwallen en landbouwenclaves. Het landhuis is van oorsprong uit 17e-eeuw. Medio de 19e eeuw werd het uitgebreid met een tweede verdieping. Hiernaast zijn goed onderhouden, een boerderij, een Vlaamse schuur en een bakhuis te zien. Het is heerlijk wandelen op het landgoed, zeer gevarieerd landschap van bos en akkers. In deze tijd staan de rododendrons, kenmerkend voor landgoederen, in bloei staan. Natuurlijk ook verrassende zichtlijnen en flora en fauna. De moeite om kennis te maken met Luchtenburg.

Kijk voor startpunt en overige informatie op www.gildebaronie.nl/natuurwandelingen

Locatie