1388 Prinsenbekenaren halen het Guinness Worldrecordboek met het record
1388 Prinsenbekenaren halen het Guinness Worldrecordboek met het record "de meeste schilders voor een het schilderij Panorama Beekdag Foto: heemkundekring Op de Beek

Expositie Prinsenbeeks Recordboek

zondag 2 april 2023 13:30 tot 16:30

Veertig jaar geleden werd dit boek ten doop gehouden tijdens de toen bekende Volksfeesten in Prinsenbeek. Er werden records gevestigd en ook verbeterd. Een speciale commissie beoordeelde, stelde voorwaarden en controleerde de pogingen. Als alles in orde was werd het record opgenomen in het boek en kreeg de recordhouder een gekalligrafeerde oorkonde. Het opheffen van de gemeente Prinsenbeek op 1 januari 1997 betekende ook het einde van het boek.  Het boek is afgeleid van het Guinness World Recordboek. Er staan 107 zeer diverse en gevarieerde records in. Allemaal gevestigd door Prinsenbekenaren. Museum de Rijf, Brielsedreef 39a, 4841 KR Prinsenbeek. Zondag 2 april en 7 mei (13.30 - 16.30 u)

Locatie