Het leven van Willem van Oranje

donderdag 6 april 2023 20:00

Op 6 april zal René van Stipriaan op verzoek van de Stichting Vrienden van Brabantse Landgoederen een lezing verzorgen met de titel ‘Het leven van Willem van Oranje met in het bijzonder zijn relatie met het Hertogdom Brabant’. Van René van Stipriaan kwam in 2021 het boek “De Zwijger, Het leven van Willem van Oranje” uit, waarvoor hij inmiddels de Libris Geschiedenis Prijs én de Biografieprijs won. Tijdens deze lezing zal met name worden ingaan op de relatie tussen Willem van Oranje en het Hertogdom Brabant. Uiteraard zal ook de binding met Breda niet ontbreken. De lezing wordt gehouden in de Waalse Kerk, Catharinastraat 83, 4811 XG Breda. Wanneer u deze lezing wilt bijwonen, kunt u zich aanmelden door een email te sturen naar info@brabantselandgoederen.eu. Voor Vrienden en vrijwilligers van de bij de stichting aangesloten landgoederen is de toegang tot de lezing gratis. Andere belangstellenden betalen € 10,00 (inclusief consumpties). Dit bedrag kan contant worden voldaan voor aanvang van de lezing. Op donderdag 6 april staat vanaf 19.30 uur de koffie voor u klaar. Aanvang lezing is om 20.00 uur.

Locatie