Afbeelding
Foto: ontvangen van cabaretiers

LosOlivos Jong Cabaret Jort en Tobias dubbelvoorstelling

vrijdag 16 juni 2023 20:00 tot 23:01

Tobias van Kaam is cabaretier, theatermaker, tekstschrijver. In augustus 2022 is hij afgestudeerd aan de Koningstheateracademie in Den Bosch met zijn debuutvoorstelling: Xenion-flux de onvermijdelijkheid der dingen.

De wereld is niet zo fantastisch als Tobias voor ogen had. Sterker nog, als je even goed om je heen kijkt, is de wereld vaak ronduit kut. Gevuld met tegenslagen, ziektes, dood en verderf. Dit klinkt in eerste instantie als een vrij deprimerende manifestatie, maar Tobias maakt van deze tragiek een speeltuin.

Op kinderlijke wijze kijkt Tobias naar de wereld, waarin hij de grote thema’s van het leven bevraagt:   waarom is er eigenlijk iets? Of: waarom houd ik als 23-jarige man nog steeds zo van dino’s?

Leun achterover en ga met Tobias op doldwaze tocht, dubbel en dwars door zijn fantasie. Gewapend met scherpe humor, een enorme verbeeldingskracht en net iets te veel feitjes over dino’s, in een poging tragiek om te zetten in vreugde.

We kijken wel even hoe het loopt - Jort van der Maarel

 Jort  is cabaretier, comedian en tekstschrijver. In juli 2022 is hij afgestudeerd aan de Koningstheateracademie in Den Bosch met zijn debuutvoorstelling: We kijken wel even hoe het loopt.

Waarom moet een mid-twintiger zich schamen voor huisje-boompje-beestje en een zilveren ANWB lidmaatschap? Kunnen er nog dingen zijn zoals ze zijn, gewoon omdat ze zo zijn? De wereld ziet er heel anders uit dan aan Jort was beloofd. Gecompliceerder. Is er nog ruimte voor de eenvoud?

Jort van der Maarel nodigt zijn publiek uit om met hem aan de zijlijn te gaan staan; zijn natuurlijke habitat. De plek van de buitenstaander, maar ook die van de trainer. Daar waar vandaan je de boel weer even in perspectief kan plaatsen. Gewapend met een scherpe dosis humor, een oude ziel en flinke bos krullen neemt hij je mee in zijn zoektocht naar de steunpilaar van zijn levensgeluk:  

Fe voorstelling is in het Gele Huis Haagsemarkt 6achter. wn bwgintom 20.00uur. Bij het Gele Huis kan gratis geparkeerd worden.

Vooraf is het mogelijk om bij Los Olivos Haagweg  431 Tapas te eten.

Locatie