Afbeelding
Foto: BredaVandaag

Tientallen senioren ‘racen’ op atletiekbaan tijdens rollatorloop

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

BREDA - Tientallen senioren uit Breda hebben vandaag deelgenomen aan de jaarlijkse rollatorloop, een van de activiteiten tijdens de Verwenzorgweek 2023. Tientallen deelnemers liepen met hun rollators over de atletiekbaan van AV Sprint, waarbij wethouder Daan Quaars het startschot gaf.

In Breda hebben senioren vandaag laten zien dat leeftijd geen belemmering hoeft te zijn tijdens de jaarlijkse rollatorloop. Tientallen deelnemers legden een parcours af op de atletiekbaan van AV Sprint. De deelnemers hadden de keuze tussen één ronde (400 meter) of twee rondes van in totaal 800 meter. Opvallend genoeg kozen de meeste senioren voor de 800 meter.

De rollatorloop is een van de activiteiten tijdens de Verwenzorgweek 2023 in Breda, die bedoeld is voor bewoners die langdurig afhankelijk zijn van zorg. Tijdens deze week worden de senioren extra in het zonnetje gezet en verrast met bijzondere activiteiten. Wethouder Daan Quaars gaf het startschot voor de race en moedigde de deelnemers aan. Hij benadrukte het belang van deze activiteit en de Verwenzorgweek als geheel. “Je moet een leven lang kunnen bewegen, dat is vrij makkelijk als je 2, 3 of 4 bent. Maar dat jullie hier staan, is echt fantastisch. Dit is pas écht een leven lang bewegen!”, aldus Quaars.