Afbeelding
Foto: doneeractie.nl

Moeder Kitty start doneeractie voor essentiƫle rolstoelbus van Zoon Kevin

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - De Bredase Kevin vindt het superleuk om een avondje naar NAC te gaan, maar hoelang dat nog kan, omdat het leasecontract van zijn rolstoelbus is stopgezet. Zijn moeder, Kitty, zorgt al 39 jaar fulltime voor haar gehandicapte zoon. Dit doet ze dag en nacht, en een baan erbij nemen is geen optie. Toch verwacht de gemeente van Kitty dat ze zelf 30.000 euro bij elkaar spaart voor een nieuwe rolstoelbus. Een onmogelijk bedrag voor haar, maar omdat deze bus essentieel is om Kevin een waardig leven te bieden, is Kitty een doneeractie gestart om geld bij elkaar te krijgen.

Kevin was 1 jaar oud toen hij een hersenvliesontsteking opliep die escaleerde in een hersenontsteking. Hier heeft Kevin grote gevolgen aan overgehouden. Hij is volledig rolstoelafhankelijk, heeft epilepsie, spasme in alle ledematen en incontinentie. Hij moet bij alles, zoals eten, drinken, wassen en aankleden, geholpen worden. Kevin kan niet praten, maar kan wel communiceren via zijn spraakcomputer. Hij begrijpt wel heel veel en vindt het superleuk om eropuit te gaan naar zijn zus Kim en haar gezin, waar hij geniet van zijn neefje en nichtje, de familiebezoeken, verjaardagen van vrienden en vriendinnen, het activiteitencentrum in Oosterhout of gezellig naar NAC. Daarnaast moet Kevin regelmatig naar het ziekenhuis, de tandarts, de revalidatiearts en voor zijn onderbeenbeugels naar de orthopedische werkplaats.

Dit en nog veel meer hebben Kevin en Kitty altijd kunnen doen doordat ze gebruik konden maken van een aangepaste rolstoelbus via de gemeente Breda. Afgelopen winter kreeg Kitty echter het slechte nieuws dat de lease op deze bus stopt. De gemeente wil er niet langer voor betalen, maar omdat de bus essentieel is voor Kevin, maakte Kitty bezwaar. Uiteindelijk resulteerde het overleg met de gemeente erin dat Kitty zelf de bus van 30.000 euro moest betalen en dat de gemeente dan de aanpassingen zou betalen. Deze 30.000 euro is echter een onmogelijk bedrag voor Kitty, die de afgelopen 38 jaar fulltime voor haar zoon heeft gezorgd en niet in staat is om daarnaast ook nog een baan te hebben. Om haar zoon een gelukkig en waardig leven te kunnen bieden, is de rolstoelbus echter essentieel en daarom is Kitty een doneeractie begonnen. Gelukkig krijgt het verhaal van Kitty en Kevin veel sympathie en zijn er al volop donaties gedaan. Op dit moment is er al 28.000 euro opgehaald.