Hélène Hendriks.
Hélène Hendriks. Foto: SBS Oranjezomer

Hélène Hendriks weer genomineerd voor beste presentator Gouden Televizier-Ring

Door: Olaf Knook Algemeen

BREDA - Hélène Hendriks uit Breda is opnieuw in de race voor de Gouden Televizier-Ring in de categorie presentator. Na een eerdere nominatie in 2021, waarbij ze de prijs moest laten gaan aan Nikkie de Jager, hoopt Hendriks dit jaar wel de belangrijkste televisieprijs van Nederland mee naar huis te nemen. Ze neemt het op tegen twee andere genomineerden, namelijk André van Duin en Raven van Dorst.

De stembussen voor de 58e Gouden Televizier-Ring zijn gesloten, dus de nominaties zijn nu definitief. Hélène Hendriks is voor de tweede keer genomineerd voor de beste presentator van 2023. De SBS-presentatrice, die het programma De Oranjezomer presenteert, had twee jaar geleden concurrentie van Nikkie de Jager en viel toen net buiten de prijzen. Hendriks schuift naast haar eigen programma ook regelmatig aan bij de mannen van Veronica Inside. 

Ze is genomineerd met André van Duin en Raven van Dorst. Van Duin, die bekend staat om zijn diverse programma’s voor Omroep MAX, en Van Dorst, de presentator van het programma Boerderij van Dorst, werden vorig jaar ook al genomineerd voor de prijs, maar eindigden toen achter Tim Hofman. Dit jaar zal het Gouden Televizier-Ring Gala worden gepresenteerd door Jan Smit en Peter Pannekoek.

Voor Pannekoek betekent dit een primeur, aangezien het zijn eerste keer is dat hij de uitreiking van de belangrijkste Nederlandse televisieprijzen zal presenteren. Jan Smit heeft in voorgaande jaren al eerder de presentatie op zich genomen, en daarbij heeft hij eerder samengewerkt met Rik van de Westelaken. Het Gouden Televizier-Ring Gala zal plaatsvinden op 12 oktober in het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.