Afbeelding
Foto: Rolerisuit

Stichting Rolerisuit is het goede doel van de Bredase Singelloop

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - De Bredase Singelloop is maatschappelijk betrokken. Daarom wordt er ieder jaar geld ingezameld voor een goed doel. Dit jaar is dat stichting Rolerisuit. “Wij zijn ontzettend dankbaar voor de steun van de Singelloop”, laat voorzitter van Rolerisuit Marlice Dreessen weten.

Stichting Rolerisuit zet zich al sinds 1987 in om mensen met een beperking een onvergetelijke dag te laten beleven. Ongeacht leeftijd, aard van de handicap of woonsituatie. Rolerisuit richt zich specifiek op mensen met een beperkt inkomen, die door hun financiële situatie vaak weinig extra’s kunnen veroorloven.

Stichting Rolerisuit draait volledig op vrijwilligers. Dankzij hun inzet kan de stichting al jarenlang uitstapjes organiseren vanuit West- en Midden-Brabant. Daarbij zijn de vier bussen van Stichting Rolerisuit essentieel. “Wij hebben drie grote bussen en een kleine bus. Onze kleine bus is helaas dringend aan vervanging toe”, legt Dreessen uit. “Daarvoor is 80.000 euro nodig. Dankzij enkele andere sponsoren is er momenteel al 30.000 euro opgehaald. Maar we hebben dus nog een lange weg te gaan. De opbrengst van de Singelloop is dus zeer welkom!”

Van elke inschrijving doneert de Bredase Singelloop 0,25 euro aan Rolerisuit. Daarnaast worden alle deelnemers van de Singelloop bij hun aanmelding gewezen op de mogelijkheid om een vrijwillige donatie te doen. “Het bestuur van de stichting Rolerisuit is de organisatie van de Singelloop zeer dankbaar dat Rolerisuit is gekozen als het goede doel van 2023”, besluit Dreessen.