Afbeelding
Foto: Google Maps

Buurtpunt de Bezemsteel opent op 7 oktober de deuren in de Haagse Beemden

Door: Michel Claessens Algemeen

BREDA - Haagse Beemden Verbindt opent op zaterdag 7 oktober het nieuwe Buurtpunt de Bezemsteel. Het plan om een buurtpunt te openen is al drie jaar in de maak en volgende week is het eindelijk zover. Haagse Beemden Verbindt heeft het buurtpunt in samenwerking met de gemeente Breda en de woningcorporaties in de Haagse Beemden gerealiseerd.

Het buurtpunt wordt op zaterdag 7 oktober om 13:00 uur feestelijk geopend door wethouder Arjen van Drunen namens de gemeente Breda, Anneke Creemers namens de woningcorporaties en Wim Schul namens Haagse Beemden Verbindt. Buurtbewoners kunnen bij het buurtpunt terecht met vragen over wat er te doen is in de wijk. Ook organiseren de woningcorporaties en de gemeente Breda spreekuren en kunnen bezoekers langs bij de wijkbeheerder, de wijk BOA of een afvalcoach. “Dat zijn allemaal mensen die er vaak aanwezig zullen zijn, waardoor buurtbewoners gemakkelijk vragen kunnen stellen,” legt de organisatie uit. “Vanuit Haagse Beemden Verbindt zijn we begonnen met informatiepunten in de Haagse Beemden. Daarbij hebben we voor een nieuwe locatie de samenwerking gezocht met de gemeente en de woningcorporatie, en zo is eigenlijk het buurtpunt ontstaan.”

Het grootste verschil met de informatiepunten is dat het buurtpunt zich vooral richt op informatie over activiteiten in de buurt. “Wij proberen echt te organiseren wat er allemaal te doen is in de wijk,” vertelt de organisatie. “Wat zijn de wandelgroepjes, welke evenementen zijn er, maar ook zijn we een punt waar mensen terechtkunnen met hun eigen initiatieven.”

Het idee van een buurtpunt ontstond ongeveer drie jaar geleden, maar het vinden van een geschikte locatie bleek nog een uitdaging. “We hebben een onderzoek gedaan in de Haagse Beemden om te kijken waar we zouden kunnen gaan zitten, en dat was toen vrijwel nergens mogelijk,” vertelt de organisatie. Uiteindelijk viel de keuze van de organisatie op een winkelpand in de Heksenwiel. “Daar zit je mooi in het zicht, maar het kostte wel enige moeite om de gemeente en de woningcorporaties te overtuigen.”