Afbeelding
Foto: Hanneke Marcelis

Singelloop waarschuwt deelnemers voor warmte bij stralende editie

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - In de stralende zon zijn vanochtend de 5 kilometer en 10 kilometer van de Bredase Singelloop van start gegaan. Het weer is zó mooi op de eerste oktoberdag van het jaar, dat de organisatie deelnemers waarschuwt voor de gevolgen die de warmte kan hebben.

De Singelloop Breda beleeft vandaag een stralende editie. Pal in de zon stonden vanochtend om 11.00 uur de eerste deelnemers voor de 5 kilometer klaar. Maar liefst drie volle startvakken gingen van start. En een uur later puilde ook de startvakken van de 10 kilometer uit. Er werd omgeroepen dat deze zonnige editie al zo’n 20.000 deelnemers heeft.

Het is zó warm op deze eerst oktoberdag, dat de organisatie deelnemers zelfs moet waarschuwen voor de warmte. Adviezen zijn onder andere om genoeg water te drinken en ademende kleding te dragen. “Doe je mee aan een prestatieloop? Vergeet dan niet: het is een feestje, geen wedstrijd. Laat indien nodig dat PR voor wat het is en kies voor je eigen gezondheid”, aldus de organisatie.

Sfeer

De sfeer zit er vandaag enorm goed in rond het parcours van de Singelloop en in de binnenstad. Mede door het prachtige weer is het erg druk in de stad. En als vanouds is er ook weer veel (live)muziek rond het parcours te vinden.


Deelnemers van de 10 kilometer gaan van start - Hanneke Marcelis