De twee verdachten van de vuurwerkbom.
De twee verdachten van de vuurwerkbom. Foto: Politie

Politie geeft foto’s vrij van verdachten vuurwerkexplosie Passendalestraat

Door: Ties de Bakker Algemeen

BREDA - De daders van de grote vuurwerkexplosie bij een woning aan de Passendalestraat op 17 september worden nog steeds gezocht. De politie gaf vandaag foto’s vrij van de verdachten. Ook werd bekendgemaakt dat de woning eerder doelwit was van vandalisme.

De politie heeft vandaag drie foto’s vrijgegeven met daarop de beoogde verdachten van de vuurwerkexplosie bij een woning aan de Passendalestraat. Zij worden ervan verdacht op 17 september zwaar vuurwerk te hebben geplaatst tegen de gevel van de woning. Met flinke schade tot gevolg, een raam en een rolluik raakten vernield.

Onderzoek

De politie riep naar aanleiding van het incident getuigen op om informatie te delen of beeldmateriaal beschikbaar te stellen dat kon helpen bij het onderzoek. Op 27 september stelde de politie zelfs een buurtonderzoek in. Meerdere agenten trokken de wijk in om informatie of beeldmateriaal in te winnen.

Foto’s

De foto’s die de politie heeft vrijgegeven zijn op twee verschillende data gemaakt. Er vond namelijk twee weken voor de explosie nog een incident plaats bij dezelfde woning. Rond 22.40 uur klommen twee personen over de schutting van de woning om vervolgens een steen door de ruit te gooien. Zij zijn evenals de persoon die het vuurwerk plaatste in beeld gekomen.

Artikel gaat verder onder tweet.

De politie is op zoek naar mensen die deze verdachten herkennen, bijvoorbeeld aan de hand van herkenbare kleding. Opsporing Verzocht en Bureau Brabant tonen volgende week ook bewegende beelden van de bewakingscamera’s.