Afbeelding
Foto: Perry Roovers Fotografie

Dit zijn de hoogheden van carnaval in Breda en de dorpen

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - 11-11 zit erop. En dat betekent dat het carnavalsseizoen in alle dorpen en wijken weer van start is gegaan. Wij zetten de hoogheden voor je op een rij.

Kielegat

Prins Arie d’n Irste was afgelopen jaar voor de laatste keer de hoogheid van ‘t Kielegat. En dat betekende dat ‘t Kielegat op zoek moest naar een nieuwe prins of prinses. Zaterdag, tijdens de viering van 11-11, is bekend gemaakt wie dat is geworden. Prins Driekus d’n Tweejde zal komend carnavalsseizoen de scepter zwaaien in ‘t Kielegat.

Baviaonenland

In Bavel is het opnieuw Prins Adrianus d’n Irste, Arjan van Engelen, die de scepter zwaait. Hij zwaait de scepter in een voor Baviaonenland bijzonder jaar: Stichting de Baviaonen bestaat namelijk 66 jaar.

Ginneken

Het is een mond vol: In ‘t Ginneken wordt carnaval geleid door Baron Guillaume de la Safi, régisseur des ordinateurs et spécialiste en cuisine espagnole et grand voyageur le Dernierre du Moment. In het echte leven is zijn naam Will Simons

Aogje

In ‘t Aogje, Princenhage, is het Sjaak XX die de scepter zwaait. Zijn volledige naam is Prins Sjaak XX Markies van Merter, Graaf van d’n Isenburg, Jonkheer van d’n Bieloop, Vorstelijke Vonkentrekker, Beschermheer van het vloeibare goud. De nieuwe veldwachter is Ed Biesieklet.

Giegeldonk

De Haagse Beemden wordt dit carnavalsseizoen geleid door prins Laurentius.

Tekst gaat verder onder het Facebook-bericht


Bosuilendorp

Bij Jeugdland werden dit weekend in de Flamingobar om respectievelijk 20.11 en 21.11 uur Jeugdprinses Elise en Prins Nillus XVIII en hun Raden gepresenteerd.

Boemeldonck

Anton Timmers is afgelopen vrijdagavond onthaald als Prins Tôntje de 58e  van Boemeldonck. “Onze Grootvorst is al sinds zijn geboorte lid van CV de Batabieren, een club die dit jaar al 44 jaar bestaat en waarvan hij al vele jaren voorzitter is. Met de Batabieren heeft Prins Tôntje vele malen deelgenomen aan zowel de Kinderoptocht als de Grote Optocht van Boemeldonck”, aldus Boemeldonck. Prins Tôntje de 58e (LVIII) wordt begeleid door de Hofdames Ilse van de Riet en Lotte Janssen.

Totdenringen

Een carnavaleske sfeer vulde de zaal van dorpshuis ’t Web toen Prins Rob d’n Irste op zaterdagavond werd onthuld tijdens het jaarlijkse Blèrsikkenbal. Rob, 39-jarige vader van vier kinderen en getrouwd met Irene, nam het podium met een stralende glimlach en een enthousiaste groet aan het publiek. Het is geen verrassing dat Rob d’n Irste deze eervolle rol heeft aanvaard. Hij heeft al vier jaar in de Raad van Elf gezeten en heeft een diepgaande betrokkenheid in Teteringen.


 

AKV de Sikken